Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Éva házias konyhájától

Pizza Éva házias konyhájától
Pizza Éva házias konyhájától
54 perc / előkészület: 30 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén saját recept. Sok tapasztalatszerzés után alkottam meg ezt.  Mivel a paradicsomöntetet, kisebb nyomozás után tudom, az olaszok sem bonyolítják túl. Így én sem, hisz úgyis a fűszerek és a rajta lévők adják a meghatározó ízeket. Én többször a magyaros ízvilágot készítem, és azt a variációt írtam le. De ízlésünknek megfelelően lehet variálni a rávalókat.

hozzávalók / 2 adag

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepében egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésben öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukort is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és párpercig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá (kb egy evőkanállal).
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, egy sütőpapírt enyhén liszttel megszórunk, és kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra a tésztát, majd a gáztepsibe helyezzük.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük a maradék olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
  7. Megszórjuk reszelt sajttal. Tetszés szerint fölvágjuk a kolbászt, szalonnát, vöröshagymát, paprikát, és egyenletesen elosztjuk a sajt tetején.
  8. 220 fokon kb. 24 percig sütjük, ameddig eléri a kívánt színt. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 110
össznézettség: 1 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1516
finomliszt 260 g
friss élesztő 20 g
víz 180 ml
cukor 3 csipet
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
sűrített paradicsom 3 ek
víz 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
bors 2 csipet
olívaolaj 2 ek
sajt 200 g
kolbász 120 g
füstölt szalonna 60 g
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
oregánó 3 csipet
bazsalikom 2 csipet