r
Nosalty Logó

Pizza 18.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza 18.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7539 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.5 g

Zsír

  • Összesen
    338.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21456.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3391 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    14767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60310 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 4476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1974 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A pucolt, mosott gombát megpároljuk (pár perc), leöntjük róla pohárba a levét.
  2. Megreszeljük a sajtot, kikészítjük a ráteendő kolbászt-szalonnát-felvágottat.
  3. Mérőedénybe tesszük a vizet, ráaprítjuk az élesztőt.
  4. Kimérjük egy gépi dagasztásra alkalmas edénybe a lisztet a korpával együtt, rátesszük a sót, az olajat.
  5. A dagasztógép dagasztószálával kézileg kavarva összekeverjük a már feloldódott élesztős vizet, ráöntjük a tésztára. Kb. 3 perc gépi dagasztást követően pár perc pihentetés, majd nyújtás a kivajazott 3 db tepsibe. (Elhasznált vajak némileg vajasan maradt papírját szoktam félbehajtva a hűtő polcán gyűjteni és tepsikikenésre használni.)
  6. A tésztát meglocsoljuk bőven ketchuppal, rátesszük a szalonna-sonka-kolbászt, gombát, megszórjuk a darált fűszerkeverékkel, a reszelt sajttal.
  7. Megsütjük a három tepsivel. Lehet kisebbekben is, úgy vastagabb lesz. Lehet természetesen egymás után sütve a tepsik tartalmát alsó sütéssel is hagyományos gázsütőben nagy lángon.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x31
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8405
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fenti pizzatészta nálunk megegyezik az alap kenyértésztával.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek