Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pita 5. - házilag, egyszerűen

Pita 5. - házilag, egyszerűen
Pita 5. - házilag, egyszerűen
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkoriban feltöltött Gyros-receptemnél említettem, hogy a pitát is házilag készítem.
Néhány kedves kis kuktatársam kérésére most közzéteszem ennek a nagyon egyszerű, de nagyszerű pitának a receptjét is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
  2. A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban.
  3. Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  4. A felfuttatott élesztős vizet a liszthez öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  5. Az olajjal kikent keverőtálunkba téve, egy-két mozdulattal még elegyengetjük a tésztát, majd meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, 1,5 -2 órát kelesztjük.
  6. Ezután lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk, és sodrófával kb.1 cm -re kinyújtjuk őket.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük a pitáinkat!

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 75 136
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 176
elkészítve: 33/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Mucóka

Mióta szakács: 2011.01.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: burek, briós, buci, édes leveles, croissant, bagel, perec, kifli, zsemle, hamburger-buci

egyéb elnevezések

házi készítésű pita, pita gyros-hoz

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kojudo
kojudo Fri, 2013-07-19 21:00

Nagyon finom lett a pita a recept alapján, csak egy problémám van vele: nem igazán vált szét a belseje. Fél adagot csináltam, kenyérsütőgéppel dagasztottam. Van esetleg valami tipped, hogy mit ronthattam el?

mverocska
mverocska Mon, 2011-11-07 09:49

Kedves Kata!
Tegnap megsütöttem ezt a pitát egy izraeli-féle lecsó mellé. Voltak nálunk vendégek és nagyon ízlett mindenkinek. Én egy kicsit tovább sütöttem, kb 20 percig. Így lett nagyon finom és pont jó. A párom már nagyon hiányolta a finom pitát, náluk iszonyatosan finomakat csinálnak.
Nagyon köszönjük a receptet! Szép a fotó is!
Üdv: Veronika

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sat, 2011-11-19 13:12

Kedves Veronika!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, a lecsó is szuper lehetett, már csak azért is mert ,nagyon szeretjük az izraeli embereket!!!!
Üdv.:Kata

mverocska
mverocska Wed, 2011-12-21 09:39

Kedves Kata!
Amint lesz egy kis időm, felteszem a lecsó receptjét, nagyon finom. Izraelben is tudnak nagyon finomakat főzni :)

PappV
PappV / PappV Wed, 2011-09-21 12:12

Szia, Kata,

megsütöttem, nekem nem volt elég az idő és a hőfok, kicsit kemény is lett.
Ha kihűl megpuhul?
Az íze jó, bár ráfért volna még egy kis sütés... :)
Viki

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-09-21 21:03

Kedves Viki!
Sajnálom, hogy nem lett az igazi!
Az én sütőmmel ennyi idő elég szokott lenni, de az az igazság,hogy jó párszor megsütöttem már mire kitapasztaltam ,hogy jó nekünk.
Az első sütésem,nekem is kemény lett és sajna nem is nagyon puhul meg, max. csak ha közvetlen fogyasztás előtt kicsit megmelegíted a mikróban!
Üdv.:Kata

PappV
PappV / PappV Thu, 2011-09-22 08:40

Hát megpuhulni aztán megpuhult, utána megkeményedett :)
De sajnos nem sült meg rendesen.
Szerintem legközelebb magasabb hőfokon fogom sütni...
Azért nem adom fel :D
Viki

Suzanne
Suzanne Mon, 2011-09-05 18:09

 szia!Épp most sül a sütőben a pita, de már jóval túl vagyok a 12 percen....és még mindig nem igazi az állaga.Sima gázsütőben sütöm 180 fok körül, nem tudom mi lehet a gond. Remélem a végeredmény azért jó lesz, mert páromat akarom vele meglepni :)
Üdv!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-06-23 18:18

Kedves Bogi!

Sajnos nem tudok közvetlen választ írni, remelém azért megkapod!

Nem feltétlen kell forgatni, de én meg szoktam fordítani!
Biztos sikert fogsz aratni vele,jó kis recept!Nekünk legalábbis nagyon bejött!
Majd írj, hogy hogy sikerült!
Üdv.:Kata

Batida
Batida / Batida Fri, 2011-06-24 10:09

Köszi Kata, olvastalak. :-) Mindenképp referálok majd holnap. Szia, Bogi

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-06-23 17:24

Kedves Mucóka! Ha a sütőbe teszem, félidőnél meg kell forgatni, vagy ezt nem? Szombaton nagy társaságnak csinálom, és nagyon izgulok... Köszi a választ! Bogi

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sun, 2011-05-08 13:00

Kedves Eszter!
Nagyon szivi, igazán örülök, hogy bejött Neked is!
Köszi, hogy írtál!
Üdv.:Kata

szteri
szteri / szteri Sun, 2011-05-08 11:31

Egyszerü es nagyszerü!!! :)) Egy nagyobb bögrevel szaggatva nekem 15 darab jött ki belöle. Es igazi tölthetö, taskas. Köszi a receptet! Eszter

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sat, 2011-04-09 08:59

Kedves Pelvana!
Folpackal lezárt tálban tedd a hűtőbe,úgy nem szárad ki.
Másnap fogyasztás előtt tedd a mikróba egy kicsit(Kb.30 másodpercre).
A fagyasztást is jól tűri!
Remélem ízleni fog!Sok sikert!
Üdv.:Kata

pelvana
pelvana Fri, 2011-04-08 20:03

Kedves Mucóka!
Elkészíthetem előző nap a pitát a husival egütt? Nem fog kiszáradni másnapra?
Köszönöm válaszod

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-03-17 22:42

Nálunk éppen múlt vasárnap volt gyros,mi is nagyon szeretjük.
Csodás az ízvilága és a sok zöldég miatt teli van vitaminnal.
A pita tényleg nagyon jó és könnyen készíthető!
Ha esetleg nem fogyna el minden pita,nyugodtan egy zacsiban dobd be a fagyasztóba,sokáig eláll ott és ha szükség van rá 1 perc alatt felenged a mikróban!
Írj majd milyen lett!
Üdv.:Kata

jutkacsutka
jutkacsutka Thu, 2011-03-17 21:59

Szia!
Nagyon tetszik a recepted,sosem gondoltam volna,hogy házilag is lehet pitát készíteni...mármint olyat amit meg is lehet tölteni!!!ennek nagyon örülök,a gyerekeim meg szerintem nálam is jobban fognak amikor elkészítem nekik a gyrros recepteddel együtt:-)odáig vannak a gyrosért!!!/én is szerettem,de már nem igazán eszem húst...de a családnak attól még rendszeresen készítek húsos ételeket/
Köszönöm a receptet!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Fri, 2011-03-11 16:09

Kedves Edo!
De jó, hogy elkészítetted, nagyon örülök.
Azért így sokkal olcsóbban jön ki,mintha boltba vennénk, nincs teli mindenféle tartósítószerekkel és nem egy nagy ördöngősség az elkészítése.
Nekem is 10-12 db szokott lenni belőle. Nagyon jól csináltad. Ha tölteni szeretnéd lehet picit nagyobbra, ha csak a gyros mellé eszitek, akkor teljesen mindegy mekkora lesz!
Ügyes vagy!
Neked és szép hétvégét és jó sütés,-főzést!
Üdv.:Kata

edo70
anyuci / edo70 Fri, 2011-03-11 12:00

Ja még annyit,hogy ebből a lisztmennyiségből nekem 11db. jött ki,teljesen úgy néz ki
mint a képen ez így jó vagy kisebbre esetleg nagyobbra kellett volna szaggatnom?

edo70
anyuci / edo70 Fri, 2011-03-11 10:40

Kedves Kata!
Tegnap elkészítettem a pitát, jól sikerült.Tényleg nagyon szépen szét vált a belseje,és
lehetett szépen tölteni. Telepakoltam mindenféle"cuccokkal",úgyhogy megvolt az aznapi
kalóriabevitelünk minden tekintetben.Egyébként nagyon odafigyelek,hogy mit,mikor és
mennyit eszünk,de egy kis bűnbeesés ezen a téren néha megengedett.
Legyen szép a napod,kellemes hétvégét!
Üdv.:Edo

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sun, 2011-03-06 22:04

Drága Edo!

Olyan kis lelkes vagy! Nagyon bírom!
A linzer legközelebb biztos még jobb lesz,most,hogy már tudod,hogy vigyázni kell a sütési idővel!
(Bár biztos most is fincsi volt,ha így elfogyott!)
Remélem ízlik majd a diókrémes is,mi szeretjük-főleg a férjem-.Nekem kicsit tömény süti.
A pitát úgy szoktam tölteni,hogy a tetejét levágom.Beteszem a mikróba kb.20-30 másodpercre,
ezután könnyen szétválik a belseje.
Tehetünk bele a felcsíkozott gyroshúsból,jégsaliból,ubiból, paradicsomból...stb.,majd a nyitott tetején keresztül-ahol a "cuccokat" betöltöttük-csurgatunk rá a tzatziki öntetböl.
Alsó felét alufóliába tekerjük fogyasztás előtt.(Így ha evés közbe reped kicsit a pita ne leszel csupa maszat.)
Írj majd!
Üdv.:Kata

edo70
anyuci / edo70 Sun, 2011-03-06 15:13

Kedves Kata!
A pitát hamarosan elfogom készíteni, örömmel olvasom, hogy meg is lehet
tölteni. De mivel?
A linzerrel kapcsolatban / először is bocsi, hogy még csak most válaszolok rá /
az -az igazság, hogy már kezdett puhulni, de mire még jobban megpuhult volna
akkorára már el is fogyott. Egyébként köszi az ötletet , hogy hogyan lehet puhává
varázsolni. Az is lehet , hogy picit túlsütöttem .
Hamarosan el fogom készíteni a diókrémes sütidet is.
Üdv.: Edo

.

cs.b.diu
Diu / cs.b.diu Sat, 2011-03-05 10:31

Szia!
Ez az a fajta, aminek, ha levágod az egyik végét, akkor meg lehet tölteni? Tehát belül üreges?
Eddig csak olyan receptekkel találkoztam, amit nem lehet megtölteni. Remélem ez az, amit én keresek. :)

Mucóka
Mucóka / Mucóka Fri, 2011-03-04 22:20

Kedves WhiteMagic!
Köszönöm szépen a dicséretet,nagyon kedves vagy!
Ha van kedved próbáld ki a pitát, ajánlom hozzá a Gyros receptemet is!
Üdv.:Kata

Mucóka
Mucóka / Mucóka Fri, 2011-03-04 22:15

Kedves Edo!
Aranyos vagy!!!Köszönöm kedves szavaidat!
Nagyon örülök,hogy a Gyros Nektek is így bejött,Mi is nagyon szeretjük.
Az elismerés azonban Téged illet,hisz én csak a receptet adtam...a finomságot viszont Te tetted a családod elé. (Ezt csak azért mondom, mert-hidd el,mindent el lehet rontani-ettem én már ehetetlen rántott húst.)
Szóval remélem a pita is ízleni fog!
Egyébként mire jutottál a linzerrel, megpuhult?
Várom majd a beszámolót a pitáról!
Üdv.:Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-04 17:23

Hogy őszinte legyek már vártam a pita receptedet is.
A gyros táladdal akkora sikert arattál családon belül,
hogy már azóta nem is tudom hányszor megcsináltam.
Remélem a pitádnak is akkora sikere lesz, a fotón nagyon
jól néz ki. Hamarosan elkészítem,egyébként köszi a receptet.
Üdv.: Edo

437
finomliszt 45 dkg
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 ek