r
Nosalty Logó

Pisztáciás baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flóra
Pisztáciás baklava
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 3560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2324 micro
Összesen 3560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsi aljára 6 réteslapot teszünk. A réteslapok közé vajat kenünk.
  2. A pisztáciát a cukorral és az őrölt fahéjjal durvára őröljük.
  3. A tésztára a pisztáciás keverék felét tesszük. Ezt beborítjuk még 4 tésztalappal, amik közé szintén vajat kenünk. Erre a pisztáciás keverék másik részét tesszük. A tetejére még 6 réteslapot teszünk, amiket szintén megkenünk olvasztott vajjal.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük.
  5. A mézből, cukorból, fahéjból, szegfűszegből szirupot főzünk. Leöntjük vele a baklavát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6665
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában újabb és újabb baklava receptet próbálok ki, hogy megtaláljam, ami az éttermekben kapható. Ez még mindig nem az, de ez ízlett eddig a legjobban. Forrás: Michael Roux  - Tésztavarázs

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek