Piros pulykabrassói recept

Piros pulykabrassói
Piros pulykabrassói
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alföldi barátnőmtől tanultam. Gyermekkoromban paprika nélkül ettük, de teljesen más az íze. Mindkét fajtát szeretem.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás brassói, fokhagymás brassói pulykából, pulykás brassói
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a húst, a hagymát és a krumplit.
  2. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehérre pirítjuk, majd beleöntjük a vizet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tető alatt pároljuk.
  3. Külön edényben megsütjük a krumplit.
  4. Mikor készre főtt a hús, levesszük a tetőt, és elforraljuk a maradék vizet, de csak annyira, hogy szaftja maradjon.
  5. Levesszük a lángról, tetszés szerint szórunk bele paprikát (én ehhez az adaghoz két kiskanállal tettem), és nyomóval belepasszírozzuk a fokhagymát is. Összeforgatjuk, és pár percre még visszatesszük melegedni, de ekkor már csak takarékon, hogy ne égjen le a paprika.
  6. Végén összekeverjük a krumplival.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 499
elküldve: 4
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Matkovics Eszter

Mióta szakács: 2012.07.15.
21 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

312