Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított tészta zöldségekkel

Pirított tészta zöldségekkel
Pirított tészta zöldségekkel
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a thai és kínai étteremben kapható pirított tésztát. Az ott ízleltek alapján készítettem, nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kínai étteremben tojást is ütnek hozzá.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kínai tészta, thai tészta, kínai pirított tészta zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük.
  2. Míg a víz felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymafejeket négyfelé, majd a negyedeket keresztben csíkokra vágjuk. A répát kettévágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket vékony csíkokra vágjuk (Julienne-re.) A káposztát is először hosszában kettévágjuk, majd keresztben vékony csíkokra szeleteljük.
  3. Az edény méretétől függően egyszerre vagy kétszerre készítjük el: wokba vagy nagy átmérőjű, kissé magasabb falú serpenyőbe olajat öntünk, és magas hőfokon a hagymát kissé átpirítjuk addig, míg éppen hogy üvegesedni kezd.
  4. Beletesszük a répát és a káposztát, és együtt pirítjuk tovább addig, míg a zöldségek az olajban kissé megpirulnak. (A káposzta színe megváltozik, üvegessé kezd válni.)
  5. Rátesszük a kifőtt spagettit, meglocsoljuk a szójaszósszal, és együtt pirítjuk tovább, míg a szójamártás egyenletesen eloszlik rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 432
össznézettség: 209 079
elküldve: 51
receptkönyvben: 1 271
elkészítve: 152/187
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilla111

Mióta szakács: 2010.11.05.
9 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boszi790
boszi790 Sat, 2016-12-03 14:06

Hát, amit mi ettünk kínai zöldséges tésztát, ahhoz ennek semmi köze! A kettő köszönő viszonyba sincs egymással! Legalább a kutyának ízlett!

LasloGaleazzi
LasloGaleazzi / LasloGaleazzi Thu, 2016-05-19 09:18

Tegnap saját magamtól, minden recept nélkül elkészítettem valami hasonlót. 25 évvel ezelőtt Modenában laktam és volt lehetőségem megtanulni magától Pavarottitól a legfinomabb bolognai spaghetti elkészítését. - De most valami másra vágytam. A hét végén igen finom pörköltet készítettem, felső csirkecombokból. A maradékkal eképp "ügyeskedtem": . . . Thai pirított - csirkés spaghetti
**************************************
Egy példa arra, hogy lehet egy nagyon finom vacsorát a semmiből és rövid idő alatt elkészíteni. Recept sem kellett hozzá, csak a fantáziám. - Forró sós vízbe kevés olivaolajat öntöttem és abban főztem ki a két adag spaghettit. - Egy nagy lávaköves serpenyőbe szintén olivaolajat öntöttem, de nem sokat. Ebben kissé megpirítottam letört fokhagymát. (6 nagyobb gerezd) - Maradt egy kevés csirkepörkölt alapom egy fél csirkecombbal. Ezt apróra vágtam és a szószával bele a serpenyőbe, a fokhagyma mellé. kicsit átmelegítettem és hozzáöntöttem a közben megfőtt spaghettit. Néztem is, hogy fogom én ezt a két adagot egyedül megenni? Amikor a spaghetti, állandó forgatás közben pirulni kezdett, öntöttem rá szója szószt. Jól összekevertem, hogy a tészta átvegye a szója szósz ízét. Nem tartott sokáig. Mivel ilyen thai jellegű tésztaételt még nem készítettem, nem tudtam, milyen lesz az íze. Mind a két adagot megettem, mert nem lehetett abbahagyni. Remekül kijött a kicsit több fokhagyma és a szója szósz íze is. A pörkölt a hússal csak gazdagította az ételt, de az íze nem dominált. Most nem a pörkölt volt az ételben a "főszereplő".

ebabucci
ebabucci Thu, 2015-09-17 11:14

Kérlek segítsetek, nekem otthon Tamari szószom van, az ugyanezt a kínai ízhatást fogja adni? Még járatlan vagyok a kínai fűszerezésben :)

fonicia
fonicia Tue, 2015-01-13 21:56

Nagyon ízlett :) sokat fogom csinálni! Köszönöm a receptet: Fonicia

k_bogi
k.bogi / k_bogi Tue, 2014-11-04 22:00

Én ma szántam rá magam, hogy megpróbáljam és esküszöm, jobb mint amit a legtöbb kínai büfében lehet kapni. :)
Nagyon nagy köszi érte. :)

Stella44
Stella44 Fri, 2014-09-12 12:41

A fiam kínai kaja téren nagy kritikus,szóval tudja mi a jó. Ezért a pirított tésztáért Michelin csillagot kaptam. :D Köszönöm a receptet!

peppa
peppa Fri, 2012-10-26 19:25

Ma este ezt csinaltam vacsorara! Nagyon-nagyon finom lett! Koszonjuk a receptet!!!

Gabi konyhája
kitchendiary / Gabi konyhája Tue, 2012-09-18 09:27

Nagyon szuper, a család kedvence lett. Mindig variálok rajta valamit, de ez az alap annyira jó, hogy nem ronthatja el semmi. :)

barbara0506
barbara0506 Tue, 2012-07-03 10:04

Már többször elkészítettem, isteni finom :) köszönet a receptért :) :) Üdv. Barbara

quas
quas Mon, 2012-06-11 15:04

Múltkor én is összedobtam valami hasonlót. Répa nem volt otthon, de raktam volna bele azt is. Így újhagyma, káposzta és paprika került bele. Nem pirítottam sokáig, hogy roppanós maradjon. Mielőtt a tésztát beleraktam volna, adtam hozzá fokhagymát és nagyon apróra vágott chilit. A szójaszószt is még a tészta előtt beleraktam, úgy gondoltam, talán intenzívebb íze lesz így, de nem tudom, van-e jelentősége. Viszont a chilitől pont kellemesen csípős lett.

Mona baba
Mona baba Sun, 2012-04-29 21:40

Nekem a kedvencem lett, és gyakran készítem. Isteni finom, és variálható! Köszönöm a receptet :)

brekikri
brekikri Sat, 2012-02-18 15:02

Elkészítettem, és fincsi lett :-) A végén a szójaszósz után már nem nagyon pirítgattam, ezért sápadt maradt, de majd legközelebb rápirítok.

kis.panka
kis.panka / kis.panka Sat, 2012-01-07 13:35

Isteni finom lett! Én sütöttem ki hozzá csirkemell csíkokat, hogy a család férfi tagjait is lenyűgözzem és teljes sikert arattam!

Petyus23
Petyus / Petyus23 Wed, 2011-12-28 18:54

Köszönöm szépen a recept feltöltőjének ezt az isteni receptet!:))
Nagyon finom!Mindenkinek csak ajánlani tudom!:D

macska rozi
macska rozi Fri, 2011-12-02 20:43

Nem tudom miert,honapokig huztam e recept elkesziteset....feltem tole,hogy miert,ki tudja?!De alaptalan volt a felelmem,mert a vegeredmeny isteni lett!A paromnak is nagyon izlett,aki mikor meglatta az ipari mennyiseget majd elajult:hany napig fogjuk mi ezt enni?Megnyugtatok mindenkit 2 evesre elfogyott!:))szerintem jobb,mint amit a kinaiban lehet kapni,mert nem olyan olajos/zsiros!

anett.d
anett.d Wed, 2011-11-23 21:08

Elkészítettem a tésztát, és majdnem tökéletes lett:) Na persze ez nem a recept hibája:) Én nagyobb mennyiségben készítettem és nem tudom miért de kicsit édeskés lett a tészta... Talán a szójaszósztól?? Mivel többet használtam az előírtnál.. De mindegy így is nagyon finom volt és biztos vagyok benne, hogy többször is elfogom készíteni! Köszönöm a receptet!

quas
quas Mon, 2012-06-11 15:06

A sötét szójaszósz édeskés, a világos inkább sós. Ha sötéttel csináltad és többet raktál bele, lehet attól volt ilyen. Én is több szójaszósszal készítettem, de az enyémbe chili is került, nem éreztem, hogy édes lenne...

janoki76
janoki76 Tue, 2011-11-01 08:07

Tényleg olyan lett mint amit a kinaiban ettem köszi a receptet!

625
spagetti tészta 50 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
sárgarépa 2 db
káposzta 1 kis db
2 ek
szójaszósz 6 ek
napraforgó olaj 4 ek