Pirított tészta recept

Pirított tészta
Pirított tészta
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs mindig időm (és kedvem) kínai étterembe menni ezért a tésztáért,igy elkezdtem saját magam késziteni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet mirelit, vagy konzerv cukorborsóval is készíteni, és dúsíthatjuk az egészet csirkemellel, gombával, babcsírával, ki mivel szereti.
Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz önmagában is elég sós.

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges pirított tészta, szójás pirított tészta zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának felrakjuk a vizet, míg felforr addig a zöldségeket felaprítjuk vékony csíkokra, kivéve a cukorborsót.
  2. Míg fő a spagetti, szezámolajon megpirítjuk a zöldségeket, pici sóval, őrölt borssal, és egy kevés szójaszósszal. (Akkor fűszerezzük, amikor már megpirult a zöldség, így finom ress marad)
  3. Leszűrjük a tésztát, és már rakjuk is a pirított zöldségekhez, további szójaszósszal.
  4. Kicsit áthevítjük az egészet, ha kell, még utána ízesítünk, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 78 344
elküldve: 24
receptkönyben: 1 272
elkészítve: 35/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

Hozzászólások (19)

nima
nimasze, 2013-11-27 23:40

Ez a tészta nálunk kedvenc!
Nálunk nincs benne káposzta, de csirkemell igen.
Csíkokra vágom és pici szójában pácolom.
Kissy!
A Lidlben szoktam venni, elfogadható áron.

dadimami
dadimamisze, 2013-11-27 23:12

Az elnevezéssel van baj, - csatlakozom az előttem szólóhoz - lehet, hogy nagyon finom, de csak színében hasonlít a pirított tésztához, a szójaszósztól kölcsönözvén a színt, de miután csak a zöldségek vannak pirítva, akkor miért pirított tészta az étel neve, megtévesztő.

Chilike
Chilikep, 2012-02-17 19:01

Szia Zuzu, van tipped hogy hol és milyen formában lehet a cukorbrsót fellelni?
Nagyon köszönöm!
Csizi

OrdinaryMagic
OrdinaryMagicszo, 2011-07-02 21:34

Köszi a receptet, nagyon finom lett! :) Amúgy a végén tettem még bele egy kis fokhagymát is.

Zuzu
Zuzucs, 2011-07-14 19:50

Örülök,hogy izlett!
Igen a fokhagyma valóban nagyon jól passzol hozzá:)
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzuk, 2011-06-21 18:00

Szia Kissy!
A szezámolaj helyett használhatsz étolajat is(bár jobb az előbbi),de a szójaszószt nem tudod mással kiváltani.Az árak nagyon változóak,szezámolajat 1400ft-tól,szójaszószt pedig kb 400ft-tól láttam a neten.
Sok sikert!:)
üdv:Zuzu

Kissy
Kissyh, 2011-06-20 22:46

Szia Zuzu, megint én!
Sajna nincs itthon se szezámolaj, sem szójaszósz. (utóbbitól valamiért picit tartok).
Mennyire drága ezeket beszerezni? És esetleg elhagyható, vagy mindenképpen kell? (Bár gondolom utóbbitól lesz barna színe...) :)
köszi.

Hemy
Hemyv, 2011-03-27 18:16

Első nekifutásra kicsit elbaltáztam szerintem (bár finom lett, az arányokon még javítgatok) mert 25 helyett 50 dkg spagettihez duplát számoltam mindenből.
Eredmény: egy lavorban alig fért már el a szeletelt zöldség :DDDD
Úgyhogy két részletben kellett elkészíteni :) második felét wokban :)

Ildibaby
Ildibabycs, 2010-10-21 14:13

Szia! Szuper jó a recepted az egész családnak izlik(papa,mama,gyermekem és férjem).
Egy kérdésem lenne te mennyi szójaszoszt teszel rá,mert az enyém nem lett elég barna de nem mertem sokat tenni belle?Köszi a választ elöre is Ildi

Zuzu
Zuzucs, 2010-10-21 17:37

Szia!
Nagyon örülök,hogy Nektek is bevált a recept:)
Nem szoktam kimérni a szójaszósz mennyiségét,folyamatosan adagolom,és kóstolom.
Ha világosabb lett,az nem baj,a lényeg,hogy az izléseteknek megfeleljen.Legközelebb esetleg próbáld ki egy kisebb adagon,hogy mennyire izlik ha több szószt adsz hozzá.
üdv:Zuzu

palastild
palastildp, 2010-10-15 13:39

Mi is wokban szoktuk készíteni. Én néha teszek rá szójaszószon kívül más wok szószokat is, nagyon finomak vannak.

Gombócka
Gombóckacs, 2010-08-05 12:44

Csatlakozom az előttem szólóhoz egy kis fokhagymával még lehet fokozni az ízeket:) nagyon jó a recept. Mióta itt rátaláltam, azóta csak így készítem, nagyon szeressük:) Köszi!

Zuzu
Zuzucs, 2010-08-05 16:35

Örülök,hogy neked is tetszik a recept:)
üdv:Zuzu

rajnakriszti
rajnakrisztics, 2010-04-29 13:00

Én még egy kis zúzott fokhagymát is szoktam bele keverni,igy is próbáljátok ki valami isteni.Nem győzök eleget csinálni belőle,de én adagonként szoktam átpirítani,mert 1 kg tészta nem fér el a wokunkba."kedvenc tésztánk"-nak hívjuk.
rajnakriszti

Storno
Stornocs, 2010-04-08 13:58

Szia Zuzu!

Az jutott eszembe, hogy édesapám is szokott egy hasonló ételt készíteni és ajánlanám-ha van rá lehetőség-a vokban való elkészítését! Nagyon finom benne, és a főzés is hangulatosabb.

Zuzu
Zuzucs, 2010-04-08 15:44

Kedves Storno!
Jó a javaslat,mindenféleképpen érdemes kipróbálni.
üdv:Zuzu

Legfrissebb cikkek

Heti menü: Vicikó csodás főztje
Heti menü: Vicikó csodás főztje
A héten a NoSalty egyik legnépszerűbb szakácsának repertoárjából szemelgettünk. Vicikó receptjei ugyanis kiválóan ötvözik az igényességet, a hozzáértést és az otthonosságot.
Kugler sült barackpudingja 1905-ből
Kugler sült barackpudingja 1905-ből
Kugler Géza könyve van soron a régi szakácskönyveket bemutató sorozatunkban, abból is egy könnyű nyári desszertet választottunk ki, tele barackkal.
Hogyan hűtsd le az italodat 2 perc alatt?
Hogyan hűtsd le az italodat 2 perc alatt?
Ebben a rekkenő hőségben jól esik egy hideg ital, de mi van akkor, ha a vizet, sört, üdítőt véletlenül kint hagytuk a vásárlás után az asztalon, és rájuk férne a hűtés?
815