Pirított marhamáj hagymaágyon recept

Pirított marhamáj hagymaágyon
Pirított marhamáj hagymaágyon
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a májat minden formában. Legyen épp így, vagy rántva, vagy pl. hurkának is. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Krumplipürével, salátával a legfinomabb...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sül paprikás marhamáj, hagymás máj pirítva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat lehetőség megtisztítjuk a hártyáitól, az esetleges erektől, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és éppen csak üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a hagymára a májszeleteket, és jól megborsozzuk frissen őrölt borssal.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk a májszeleteket, a másik oldalukat is borsozzuk, és tovább pirítjuk, sütjük nagy lángon.
  6. Párszor még megforgatjuk, míg szép színt kapnak.
  7. A legvégén megszórjuk a fűszerpaprikával.
  8. Tálalhatjuk, és csak a tányérokon sózzuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 287
elküldve: 2
receptkönyben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
237 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
Saláták melegen ajánlva!
Saláták melegen ajánlva!
Igaz, hogy nyáron elsősorban a nyersen fogyasztás kerül előtérbe, de én nagyon szeretem azokat a salátákat is, amelyeknél az összetevők egy része hideg, más része meleg.
976