Pirított marhamáj hagymaágyon recept

Pirított marhamáj hagymaágyon
Pirított marhamáj hagymaágyon
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a májat minden formában. Legyen épp így, vagy rántva, vagy pl. hurkának is. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Krumplipürével, salátával a legfinomabb...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sül paprikás marhamáj, hagymás máj pirítva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat lehetőség megtisztítjuk a hártyáitól, az esetleges erektől, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és éppen csak üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a hagymára a májszeleteket, és jól megborsozzuk frissen őrölt borssal.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk a májszeleteket, a másik oldalukat is borsozzuk, és tovább pirítjuk, sütjük nagy lángon.
  6. Párszor még megforgatjuk, míg szép színt kapnak.
  7. A legvégén megszórjuk a fűszerpaprikával.
  8. Tálalhatjuk, és csak a tányérokon sózzuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 204
elküldve: 2
receptkönyben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
236 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
984