Pirított marhamáj hagymaágyon recept

1 adag
976
kcal
Pirított marhamáj hagymaágyon
Pirított marhamáj hagymaágyon
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a májat minden formában. Legyen épp így, vagy rántva, vagy pl. hurkának is. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Krumplipürével, salátával a legfinomabb...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sül paprikás marhamáj, hagymás máj pirítva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat lehetőség megtisztítjuk a hártyáitól, az esetleges erektől, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és éppen csak üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a hagymára a májszeleteket, és jól megborsozzuk frissen őrölt borssal.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk a májszeleteket, a másik oldalukat is borsozzuk, és tovább pirítjuk, sütjük nagy lángon.
  6. Párszor még megforgatjuk, míg szép színt kapnak.
  7. A legvégén megszórjuk a fűszerpaprikával.
  8. Tálalhatjuk, és csak a tányérokon sózzuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 368
elküldve: 2
receptkönyben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
240 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
976