Pirított marhamáj hagymaágyon recept

Pirított marhamáj hagymaágyon
Pirított marhamáj hagymaágyon
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a májat minden formában. Legyen épp így, vagy rántva, vagy pl. hurkának is. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Krumplipürével, salátával a legfinomabb...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sül paprikás marhamáj, hagymás máj pirítva

elkészítés

  1. A májat lehetőség megtisztítjuk a hártyáitól, az esetleges erektől, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és éppen csak üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a hagymára a májszeleteket, és jól megborsozzuk frissen őrölt borssal.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk a májszeleteket, a másik oldalukat is borsozzuk, és tovább pirítjuk, sütjük nagy lángon.
  6. Párszor még megforgatjuk, míg szép színt kapnak.
  7. A legvégén megszórjuk a fűszerpaprikával.
  8. Tálalhatjuk, és csak a tányérokon sózzuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 702
elküldve: 2
receptkönyben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
236 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
975