r
Nosalty Logó

Pirított krumplis tészta 5.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
koszider
Pirított krumplis tészta 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk. Ha egy kicsit hűlt, vékonyra felkarikázzuk.
  2. A hagymát finomra felvágjuk, egy nagy serpenyőben a zsíron megdinszteljük. Megsózzuk, és lefedve pár pecig pároljuk is, hogyteljesen megpuhuljon.
  3. Közben a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  4. A hagymára rátesszük a krumplit, és kevergetve jól átforrósítjuk, átpirítjuk. Közben a fakanállal kicsit össze is nyomkodjuk, hogy szinte pépes legyen. Ha nagyon száraznak találjuk, még ekkor is tehetünk rá egy kis zsírt. (Ne tocsogjon, de nyögvenyelős se legyen.)
  5. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, a sóval és a borssal,alaposanelkeverjük. Belekeverjük a főtt tésztát is. Ezzel már csak óvatosan forgassuk, hogy ne törjük a tésztát.
  6. Visszatesszük a tűzre, és élénk lángon, fedő nélkülalaposan átpirítjuk. Ha szeretjük, addig süthetjük, míg pirult-kérges nem lesz az alja - ez a legfinomabb része!
  7. Azonnal, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30767
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

A szokásosnál erősebb borsozást is elbír. Ecetes uborkával vagy savanyított csípős paprikával a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított krumplis tészta 5.
koszider 91 recept

A krumplis tészta kiindulásának két eltérő hagyománya van: lehet héjában főzött krumpliból csinálni és lehet paprikás krumpliszerűen, hagymán dinsztelve készíteni. Én a héjas variációt kedvelem, mert az szárazabb, és így a végén gyorsan meg lehet ropogósra pirítani, már pedig az a legfinomabb benne. (Szerintem.) Iszonyú sokat meg tudok enni belőle, ebben az esetben a megadott mennyiség igazából csak 3 emberre elég bőségesen. Annyit csináljunk egyszerre, amennyit meg is eszünk, mert ha áll, a pirult részek - sajnos - megpuhulnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?