Pirított gombasaláta recept

Pirított gombasaláta
Pirított gombasaláta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gombát, szoktam pirítani zöldségköretekhez, és grillezéskor is a gomba a kedvencem. Gondoltam, kirpóbálom salátaként is, de nem nyersen vagy főzve, hanem úgy, mintha a grillezett gomba lenne. Ezért teljesen olaj nélkül pirítottam mind a gombát, mind a hagymát, ahogy a raclette-grill lapon szoktam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Grill húsokhoz ajánlom, én szójaszószos-erős pistás csirkemellfalatokat sütöttem hozzá. Rizst is készítettem, ami basmati rizs volt, és kurkumával színeztem, hogy jól nézzen ki. ;) Ilyen lett.
Ha csak a saláta a köret, akkor szükség van két személynek a fél kg (vagy több) gombára, ha van más is, akkor kevesebb is elég lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

csípős gombasaláta basmati rizzsel, snidlinges gombaragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, és méretüktől függően felszeleteljük őket. Ha picik csak félbe, vagy egészbe is maradhatnak, ha nagyok, akkor több vékony szeletbe.
  2. Egy teflonos edényt (legjobb a wok) felforrósítunk, majd hirtelen megpirítjuk benne a gombákat. Amikor elkezd levet ereszteni, a lével együtt egy salátás tálba öntjük a gombát. Nem kell sokáig sütni, mert akkor minden víz kifő, és összemennek a gombák. Fontos, hogy ilyenkor még ne sózzuk meg, mert attól még több vizet veszít!
  3. Egy hagymát felkarikázunk, és megpirítuk a wokban.
  4. A hagymát összekeverjük a gombával, megsózzuk, ecetet, olajat öntünk rá, és hozzákeverjük a felaprított zöldfűszereket is. A végén borsot őrölünk rá, és meghintjük ízlés szerint erőspaprikával.
  5. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 986
elküldve: 4
receptkönyvben: 203
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi

Mióta szakács: 2011.06.16.
19 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mimi89
Mimi / Mimi89 h, 2011-07-11 11:32

Szívesen. :) Ha elkészíted majd beírhatod ide milyen lett és mennyi kellett. ;)

Mimi89
Mimi / Mimi89 v, 2011-07-10 19:26

Szia!
Örülök, hogy tetszik a receptem. :) Az az igazság, hogy főételként nem szoktam csak zöldséget enni, de én a húsok mellé is brutális mennyiséget meg bírok enni. Szerintem a fél kg gombát simán megenném, de többet is egyszerre. Azt mondom, főételnek legalább 40 dkg gombából csináld.

szépróza
szépróza / szépróza v, 2011-07-10 17:40

Kedves Mimi,

ez nagyon jól néz ki. szerinted, ha főételnek enném, akkor mekkora mennyiséggel számoljak?
nem vagyok vega, de ilyen melegben képtelen vagyok húst és tömény kajákat enni.

köszi

140