Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított gombasaláta

Pirított gombasaláta
Pirított gombasaláta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gombát, szoktam pirítani zöldségköretekhez, és grillezéskor is a gomba a kedvencem. Gondoltam, kirpóbálom salátaként is, de nem nyersen vagy főzve, hanem úgy, mintha a grillezett gomba lenne. Ezért teljesen olaj nélkül pirítottam mind a gombát, mind a hagymát, ahogy a raclette-grill lapon szoktam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Grill húsokhoz ajánlom, én szójaszószos-erős pistás csirkemellfalatokat sütöttem hozzá. Rizst is készítettem, ami basmati rizs volt, és kurkumával színeztem, hogy jól nézzen ki. ;) Ilyen lett.
Ha csak a saláta a köret, akkor szükség van két személynek a fél kg (vagy több) gombára, ha van más is, akkor kevesebb is elég lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

csípős gombasaláta basmati rizzsel, snidlinges gombaragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, és méretüktől függően felszeleteljük őket. Ha picik csak félbe, vagy egészbe is maradhatnak, ha nagyok, akkor több vékony szeletbe.
  2. Egy teflonos edényt (legjobb a wok) felforrósítunk, majd hirtelen megpirítjuk benne a gombákat. Amikor elkezd levet ereszteni, a lével együtt egy salátás tálba öntjük a gombát. Nem kell sokáig sütni, mert akkor minden víz kifő, és összemennek a gombák. Fontos, hogy ilyenkor még ne sózzuk meg, mert attól még több vizet veszít!
  3. Egy hagymát felkarikázunk, és megpirítuk a wokban.
  4. A hagymát összekeverjük a gombával, megsózzuk, ecetet, olajat öntünk rá, és hozzákeverjük a felaprított zöldfűszereket is. A végén borsot őrölünk rá, és meghintjük ízlés szerint erőspaprikával.
  5. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 859
elküldve: 4
receptkönyvben: 209
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi

Mióta szakács: 2011.06.16.
19 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mimi89
Mimi / Mimi89 Mon, 2011-07-11 10:32

Szívesen. :) Ha elkészíted majd beírhatod ide milyen lett és mennyi kellett. ;)

Mimi89
Mimi / Mimi89 Sun, 2011-07-10 18:26

Szia!
Örülök, hogy tetszik a receptem. :) Az az igazság, hogy főételként nem szoktam csak zöldséget enni, de én a húsok mellé is brutális mennyiséget meg bírok enni. Szerintem a fél kg gombát simán megenném, de többet is egyszerre. Azt mondom, főételnek legalább 40 dkg gombából csináld.

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2011-07-10 16:40

Kedves Mimi,

ez nagyon jól néz ki. szerinted, ha főételnek enném, akkor mekkora mennyiséggel számoljak?
nem vagyok vega, de ilyen melegben képtelen vagyok húst és tömény kajákat enni.

köszi

140
csiperkegomba 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
ecet 1 ek
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint