Pirított erdei gombák sült cukkinivel recept

Pirított erdei gombák sült cukkinivel
Pirított erdei gombák sült cukkinivel
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy őszies, de nagyon kellemes ízvilágú zöldséges főétel, melyet mégis különlegessé tesznek az erdei gombák.

hozzávalók / 4 adag

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

  • 50 dkg rókagomba
  • 50 dkg laskagomba
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 ek petrezselyem (aprított petrezselyemzöld)
  • 2 ek olívaolaj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított vegyes gomba cukkinivel, sült cukkini pirított gombával, gombás-cukkinis egytálétel
Szólj hozzá!

elkészítés

Sült cukkini

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukkiniket daraboljuk fel hosszában 3-4 mm széles csíkokra, sózzuk meg a csíkokat, és helyezzük egy szűrőbe, hogy le tudjon csepegni a leve. Hagyjuk állni 15 percig.
  2. A fokhagymagerezdeket préseljük át/reszeljük le, és keverjük a borssal együtt az olívaolajhoz.
  3. A cukkini csíkokat egy papírtörölközővel szárítgassuk le, helyezzük őket egy akkora tepsibe, melyben egymás mellé férnek, kenjük meg őket a fokhagymás olajjal, és süssük meg 10 perc alatt a sütő grillező fokozatán, vagy nagyon magas hőfokon. Sütő hiányában száraz serpenyőben süssük mindkét oldalukat 2-2 percig.

Pirított gombák

  1. A gombákat tisztogassuk meg a szennyeződésektől (van, aki csak ecsettel tisztogatja, én bevallom: ha nagyon piszkosak, akkor folyóvíz alatt meg szoktam mosni őket, de semmiképp se áztassuk vízbe), és aprítsuk fel őket nagyobb darabokra.
  2. Kockázzuk fel a hagymát is, és pároljuk üvegesre 1-2 evőkanálnyi olívaolajban (az is jó, ami esetleg a cukkinikenegetésből visszamaradt).
  3. Ha megpárolódott a hagyma, öntsük hozzá a gombákat, és teljes hőfokon kezdjük pirítani, közben fűszerezzük meg a sóval, borssal, majoránnával. Ha elfőtt a leve, akkor zárjuk el alatta a tüzet, és szórjuk rá a felaprított petrezselymet. Cukkinivel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33×30 cm
  • költség: 3200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 189
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

209