r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj rizibizivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Pirított csirkemáj rizibizivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pirított máj

Rizibizi

Összesen 934 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pirított máj

Rizibizi

Összesen 1866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pirított máj

Rizibizi

Összesen 114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6667 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1470 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 934 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13333 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2940 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    1992 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2723 micro
Összesen 1866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Pirított máj

Rizibizi

Elkészítés

Pirított máj

  1. A felforrósított olívaolajon állandó kevergetés közben pörköljük meg a rizst fehéredésig.
  2. Öntsük fel a vízzel, egyszer keverjük meg, és nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk készre. Időnként rázogassuk, ne keverjük. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A közben puhára főzött és leszűrt borsót keverjük hozzá a kész rizshez, és adjuk hozzá a petrezselymet is. Fedjük le, és tartsuk melegen.

Rizibizi

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk, és megforgatjuk a lisztben. A pórét karikázzuk, a fokhagymát kockázzuk.
  2. A forró libazsírban pirítsuk meg a máj mindkét oldalát ca. 3-3 percig. Ekkor adjuk hozzá a pórét, és pirítsuk együtt állandó rázogatás közben, míg a hagyma szépen megfonnyad, ca. 10 perc. Majd szórjuk bele a fokhagymát, és süssük össze az egészet, ca. 1 perc. Ajánlatos egy vastagabb májdarabot kipróbálni: akkor jó, ha a közepe szép rózsaszín.
  3. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 999 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4696
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 19.

Ajánló

Zsenge zöldsaláta jól illik hozzá, a rizsre szórhatunk egy kis frissen reszelt parmezán sajtot. A májat ne sózzuk meg a kisütés előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított csirkemáj rizibizivel
Marti48 317 recept

Már majdnem a feledés homályába merült, pedig szeretjük! A jövőben újfent gyakrabban kerül terítékre:)!

Hozzávalók

Pirított máj

Rizibizi

Címlapról ajánljuk

További cikkek