r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj grillezett lecsóval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 791 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1583 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1002 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2673 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    6085 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 791 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5316.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    2659 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    10350 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2005 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    5347 micro
  • β-crypt
    521 micro
  • Likopin
    12169 micro
  • Lut-zea
    3543 micro
Összesen 1583 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a mentával és oregánóval.
  2. Két evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csirkemájakat. 2-3 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és újabb 2-3 percig a másik oldalát. Rácsurgatjuk a gránátalmaszirupot, átforgatjuk, lefedjük, elzárjuk alatt a lángot, és félretesszük (ezalatt még tovább készül).
  3. A hagymát félbevágjuk, majd a feleket negyedeljük. A paradicsomokat nagyobb kockákra, míg a paprikákat nagyobb csíkokra szabdaljuk.
  4. A két evőkanál olajjal megkenünk egy grillserpenyőt, és rádobjuk a zöldségeket. Néhány percig nagy lángon sütjük, amíg kicsit megkapja őket a hő. Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek.
  5. Közben egy lábosban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a bulgurt, és pár percig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy adag sót, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Lefedjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes vizet be nem szívja.
  6. Tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórjuk, hogy még szebb legyen!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8974
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül, könnyű ízek vannak benne, így igazi nyári fogás, és még a dietetikusok sem nagyon tudnak belekötni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek