r
Nosalty Logó

Pirított borjúmirigy zsályás burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Pirított borjúmirigy zsályás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    28 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és megpucoljuk.
  2. A borjúmirigyet keserves munkával kiszabadítjuk a hártyájából, és elkezdjük lepirítani egy kevés olajon.
  3. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, az egy gerezd kilapított fokhagymát és a meghámozott koktélparadicsomot.
  4. Pirítás közben mind a kettő nyomtalanul eltűnik, viszont az ízük ott marad. Hozzáadunk sót, borsot.
  5. Egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy a mirigy kissé vad ízét elvegye, illetve pikánssá tegye.
  6. Ha pusztán, merő véletlenségből fröccsözgetnénk közben, akkor egy kis száraz fehérbort löttyinthetünk bele. Rosszabb nem lesz tőle.
  7. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és az összevágott zsályát.
  8. A burgonyával pürét készítünk mindebből, és a mustárral pikánssá tesszük.
  9. Sózzuk, borsozzuk, beállítjuk az ízét.
  10. Tányérra szedjük. A félrerakott zsályalevéllel és a citromból előre kivágott szeletekkel díszítjük... ha akarjuk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15362
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Ajánló

Mindenképpen száraz fehérbor. Esetleg fröccs. Bááár, szerintem én söröztem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom (4-5-6) kellemes emlékei közé tartozik a fokhagymás, pirított borjúmirigy burgonyapürével. Akkor még a kutyák után dobálták. A minap vettem egy (1!!!) kilót az egyik kedvenc METRO áruházamban. ...fizetés után a lábamnál fogva húztak ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek