Pingvin szelet recept

1 adag
862
kcal
Pingvin szelet
Pingvin szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.
 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 189
elküldve: 2
receptkönyben: 529
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

Hozzászólások (5)

Edit1965
Edit1965h, 2014-01-20 20:12

Nagyon finom lett !!!! Első sütésre annyira ízlett, hogy megint meg kell sütnöm, annyira finom. Köszönöm a receptet, kiváló !

Gyöngyi57
Gyöngyi57v, 2011-11-13 18:01

Saját kreáció!Tejszín helyett :4 tojásfehérjéből 20dkg porcukorból gőz felett kemény habot vertem,majd még melegen kókuszreszeléket kevertem bele ezzel töltöttem meg.Isteni finom lett.

maria_0725
maria_0725k, 2010-10-05 13:17

Nagyon jól néz ki ! Ez lesz a hétvégi süti! Ha addig kibírom, mert nagyon összefutott a számban a nyál érte!

Legfrissebb cikkek

Palócföld régi ízei
Palócföld régi ízei
Folytatjuk hazai kulináris kalandozásunkat - ezen a héten az ország egyik legautentikusabb részére, Palócföldre látogatunk el.
6+1 tipp a változókori kilók ellen
6+1 tipp a változókori kilók ellen
Sok nőnek okoznak gondot a változókor tünetei, előre rettegünk a deréktájon lerakódó plusz kilóktól. A jó hír, hogy némi odafigyeléssel az úszógumik kialakulása elkerülhető!
Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti
Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti
Számomra nincs karácsony aprósütemények nélkül. Most azoknak adunk 9 süti ötletet, akik cöliákiával élnek vagy más okból nem fogyasztanak glutént.
862