Pingvin szelet recept

1 adag
862
kcal
Pingvin szelet
Pingvin szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.
 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 694
elküldve: 2
receptkönyben: 524
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

Hozzászólások (5)

Edit1965
Edit1965h, 2014-01-20 21:12

Nagyon finom lett !!!! Első sütésre annyira ízlett, hogy megint meg kell sütnöm, annyira finom. Köszönöm a receptet, kiváló !

Gyöngyi57
Gyöngyi57v, 2011-11-13 19:01

Saját kreáció!Tejszín helyett :4 tojásfehérjéből 20dkg porcukorból gőz felett kemény habot vertem,majd még melegen kókuszreszeléket kevertem bele ezzel töltöttem meg.Isteni finom lett.

maria_0725
maria_0725k, 2010-10-05 14:17

Nagyon jól néz ki ! Ez lesz a hétvégi süti! Ha addig kibírom, mert nagyon összefutott a számban a nyál érte!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
862