Pingvin szelet recept

Pingvin szelet
Pingvin szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.
 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 409
elküldve: 2
receptkönyben: 521
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

Hozzászólások (5)

Edit1965
Edit1965h, 2014-01-20 21:12

Nagyon finom lett !!!! Első sütésre annyira ízlett, hogy megint meg kell sütnöm, annyira finom. Köszönöm a receptet, kiváló !

Gyöngyi57
Gyöngyi57v, 2011-11-13 19:01

Saját kreáció!Tejszín helyett :4 tojásfehérjéből 20dkg porcukorból gőz felett kemény habot vertem,majd még melegen kókuszreszeléket kevertem bele ezzel töltöttem meg.Isteni finom lett.

maria_0725
maria_0725k, 2010-10-05 14:17

Nagyon jól néz ki ! Ez lesz a hétvégi süti! Ha addig kibírom, mert nagyon összefutott a számban a nyál érte!

Legfrissebb cikkek

"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
A spontán bulik mindig jól sikerülnek. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Sajnálom is, hogy nem előtte írok róla beharangozót.
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.
869