Pingvin szelet recept

1 adag
862
kcal
Pingvin szelet
Pingvin szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.
 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 928
elküldve: 2
receptkönyben: 527
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

Hozzászólások (5)

Edit1965
Edit1965h, 2014-01-20 20:12

Nagyon finom lett !!!! Első sütésre annyira ízlett, hogy megint meg kell sütnöm, annyira finom. Köszönöm a receptet, kiváló !

Gyöngyi57
Gyöngyi57v, 2011-11-13 18:01

Saját kreáció!Tejszín helyett :4 tojásfehérjéből 20dkg porcukorból gőz felett kemény habot vertem,majd még melegen kókuszreszeléket kevertem bele ezzel töltöttem meg.Isteni finom lett.

maria_0725
maria_0725k, 2010-10-05 13:17

Nagyon jól néz ki ! Ez lesz a hétvégi süti! Ha addig kibírom, mert nagyon összefutott a számban a nyál érte!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
862