Pingvin szelet recept

Pingvin szelet
Pingvin szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.
 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 460
elküldve: 2
receptkönyben: 522
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

Hozzászólások (5)

Edit1965
Edit1965h, 2014-01-20 21:12

Nagyon finom lett !!!! Első sütésre annyira ízlett, hogy megint meg kell sütnöm, annyira finom. Köszönöm a receptet, kiváló !

Gyöngyi57
Gyöngyi57v, 2011-11-13 19:01

Saját kreáció!Tejszín helyett :4 tojásfehérjéből 20dkg porcukorból gőz felett kemény habot vertem,majd még melegen kókuszreszeléket kevertem bele ezzel töltöttem meg.Isteni finom lett.

maria_0725
maria_0725k, 2010-10-05 14:17

Nagyon jól néz ki ! Ez lesz a hétvégi süti! Ha addig kibírom, mert nagyon összefutott a számban a nyál érte!

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
869