r
Nosalty Logó

Pingvin kunyhó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Pingvin kunyhó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírthoz:

Krumplipüréhez:

Pingvinekhez:

Összesen 748 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírthoz:

Krumplipüréhez:

Pingvinekhez:

Összesen 2994 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírthoz:

Krumplipüréhez:

Pingvinekhez:

Összesen 134 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 748 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 2994 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Fasírthoz:

Krumplipüréhez:

Pingvinekhez:

Elkészítés

Fasírthoz:

  1. Zsemléket vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. Vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlével együtt a darált húshoz. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet, 1 ek zsemlemorzsát, és jó alaposan kidolgozzuk.
  4. Nagyobb gombócot formázunk belőle, olajjal kikent tepsibe helyezzük, meghintjük zsemlemorzsával, és készre sütjük.

Krumplipüréhez:

  1. Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk.
  2. Amikor a fasírt megsült, egy tálba vagy egy tálcára helyezzük.
  3. Befedjük krumplipürével, késsel bekockázzuk.

Pingvinekhez:

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
  2. Egész olajbogyó a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya. Sárgarépa cikkek a talpuk és a csőrük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1784
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pingvin kunyhó
Salamon Csilla 1202 recept

Alkotási vágyam volt, és ebből született a pingvin kunyhó:)

Hozzávalók

Fasírthoz:

Krumplipüréhez:

Pingvinekhez:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek