r
Nosalty Logó

Pillangós gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Pillangós gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    228 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7175.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2555 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2343 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2504 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    2155 micro
  • β-crypt
    1141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 6554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk kanalanként 10 ek vizet, utána diót, vanilin cukrot, lisztet, sütőport.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába.
  3. A tortaformát kivajazzuk, liszttel meghintjük, beleöntjük a tésztát, és tűpróbáig sütjük.
  4. A negyed liter tejet egy tálba öntjük, belekeverjük a pudingport, és elkeverjük. A többi maradék tejet felforraljuk. Amikor forr, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pudingos tejet, és sűrűsödésig főzzük.
  5. A margarint kikeverjük a cukorral. A kihűlt pudinggal jól kikeverjük, és beletesszük egy narancs reszelt héját és a kicsavart levét.
  6. A kihűlt tésztát kivesszük a formából, hosszában kettévágjuk, majd keresztbe is.
  7. Megkenjük krémmel a lapokat, rátesszük a tetejét, és körbe mindenhol bevonjuk krémmel.
  8. Egy tálcára tesszük úgy, hogy a kettő kerek oldala legyen középen.
  9. Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, magozott cseresznyét a közepére tesszük.Tejszínhabbal körbe bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5670
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillangós gyümölcstorta
Salamon Csilla 1202 recept

Egy kislány születésnapjára készítettem el.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek