Pikáns sütőtökkrém pirítóssal recept

Pikáns sütőtökkrém pirítóssal
Pikáns sütőtökkrém pirítóssal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy saját recept, amelyet azért találtam ki, hogy a családom minden tagjával megkedveltessem a sütőtököt, és megmutassam, hogy nem csak édesen, hanem pikánsan fűszerezve, sósan is fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom pirítós, kétszersült mellé, vagy akár zöldségek mellé mártogatósként.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: Halloween, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sütőtökpástétom, tökkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, majd ezután kisebb darabokra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  2. A hagymát meghámozzuk és felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé, majd sütőbe helyezzük, és megsütjük.
  3. Mikor minden hozzávaló megsült, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezután aprítógép táljába beletesszük a sült hagymát, a sült kápia paprikát és a héjából kifejtett sütőtököt és az étolajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük.
  5. A hozzávalókat az aprítógéppel pürésítjük. A kész, pikáns sütőtökkrémet pirítóssal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 027
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes-Pádár Csilla

Mióta szakács: 2015.08.25.
4 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

desertlover
desertlover sze, 2016-11-02 20:15

Kiváló ízvilág, remek SAJÁT RECEPT. Aki magyar ízvilágot akar csapjon oda egy kis Erős Pistát meg Édes Annát a dél-amerikai származású töknek. Döbbenet, hogy még itt is lehet acsarkodni. Kedves Csilla! Fel ne vegye a fanyalgók nyavalygását, kreatív receptet kaptunk Öntől és köszönjük, hogy megosztotta. Hagymafaló Violának! Én is csak sósan eszem a sütőtököt, ha nem próbálta még javaslom rántva! kicsit elősütni szeletelve, hogy ne legyen beton kemény, majd panír, olaj.....mennyei! :-))

Mamanya
Mamanya p, 2016-10-14 05:51

Na megcsináltam. Én úgy véltem eddig, hogy a "sütőtök alapvetően édesen....." táborba tartozunk, de most megváltozott a véleményem. Ez nagyon finom! Legközelebb nagyobb tökből csinálom, hogy ne fogyjon el pillanatok alatt! :) A legtöbb időt a sütés vette el, amint megsültek a zöldek onnantól pár perc alatt mennyei krémet varázsoltam! Még egyszer köszönöm! :)

Mamanya
Mamanya h, 2016-10-10 05:53

Imádjuk a sütőtököt minden formában. Ez egyszerű, könnyen elkészíthető recept. Amit a következő sütőtök beszerzést követően el fogok készíteni. Köszi :)

Nemes-Pádár Csilla
Nemes-Pádár Csilla / Nemes-Pádár Csilla v, 2016-10-09 07:35

Kedves sereske! Akik szeretik a szendvicskrémeket és szeretnek kísérletezni az ízekkel azoknak megfelel ez a recept. Csak zöldségekből készül, nincs benne semmilyen adalékanyag.Ez a recept megmutatja, hogy nem csak édesen (sülve, cukorral) hanem fűszeresen is fogyasztható a sütőtök. Olcsó és finom. :-) Igaz nem egy hagyományos magyar recept de érdemes kipróbálni.

sereske
sereske szo, 2016-10-08 21:19

Lehetne valami normális magyar receptet is közölni vagy csak az ilyen elvont tőlünk távol álló lehetetlen receptekkel kell beérnünk?????????????????????

viola01
Hagymafaló / viola01 k, 2016-10-11 15:42

Ez az oldal nem arra szolgál, hogy kizárólag hagyományos, magyar ízvilágú recepteket böngésszünk. Akinek arra van szüksége, kapja le a polcról a Horváth Ilonát. Ez az oldal arra lett kitalálva, hogy megosszuk egymással receptjeinket, akár saját, akár tanult receptről legyen szó. Ez pedig egy nagyszerű recept, én például kizárólag sósan eszem meg a sütőtököt.

215