r
Nosalty Logó

Pikáns réparagu pennével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns réparagu pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    19393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5492 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38786 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10985 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 1371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1311 micro
  • β-karotin
    3221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    912 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn).
  2. A fokhagymákat mozsárban összetörjük, és forró olívaolajon egy pillanatig pirítjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Összesütjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk, hogy a répa levet engedjen. Néha megkavarjuk, és körülbelül 3-4 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetés mellett tovább pirítjuk a répát.
  3. Amikor a répa leve egy kissé elpárolgott, elsült, hozzáadhatjuk a konzerv paradicsomot. Fakanállal összezúzzuk a paradicsomokat, és összefőzzük a ragut.
  4. Borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük. Addig főzzük, amíg az ízlésünknek megfelelően sűrű lesz a ragu.
  5. Mindeközben a pennét sós vízben kifőzzük.
  6. Tálaláskor adhatunk még hozzá feldarabolt nyers répát, aszalt paradicsomot, és reszelhetünk rá sajtot is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6383
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkívántam a répát, és nálunk egy jó spagetti mindig jöhet. Rengeteg ételt készíthetünk még répából, és úgy gondolom, így a gyerekek és a válogatós felnőttek is szívesebben fogyasztják. Mellesleg pedig a sült vagy főtt répából jóval több béta-karotint hasznosítunk! Főzés közben pedig vidáman ropogtathatjuk a répát. Nem utolsó szempont ez sem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek