r
Nosalty Logó

Pikáns karaj olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Pikáns karaj olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2743 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 686 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3993 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 2743 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 8 karajszeletet finomat kipotyoljuk, besózzuk, borsozzuk és megszórjuk chilipelyhekkel. Két evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk mindkét oldalukat. A paradicsomokat és a sajtot felszeleteljük.
  2. A többi olajat tűzálló edénybe öntjük, belerakjuk a hússzeleteket, rájuk fektetjük a paradicsomkarikákat, a bazsalikomleveleket, majd befedjük a sajtszeletekkel.
  3. Az olajbogyót elosztjuk a tálban, és előmelegített, 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 515
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 72258
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Ajánló

Aki úgy jobban szereti, sütheti pulykamellfiléből is ezt a mediterrán ízvilágú, gyorsan tálalható fogást - akkor 20 perc alatt készre sül. Köretnek grillezett zöldségeket vagy fodros levelű salátát kínáljunk, ezek mindkét húshoz jól illenek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns karaj olaszosan
Csutak Enikő 82 recept

Még a hűvösebb, esős időt is jobban elviseljük, ha ételeinket nyáridéző zöldségekkel, aromás fűszerekkel gazdagítjuk. Nemcsak egészségesebben étkezünk így, de az eledelünk is ízletesebb lesz tőlük.  E finomság Borbás Marcsi receptje nyomán készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?