r
Nosalty Logó

Pikáns csirkemáj Senga konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns csirkemáj Senga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A májhoz

A tálaláshoz

Összesen 1055 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A májhoz

A tálaláshoz

Összesen 3167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A májhoz

A tálaláshoz

Összesen 109 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5742 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1055 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5398 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17271 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3256 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17225 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 3167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A gombával kezdjük, jól átmossuk, leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Félrerakjuk.
  2. A májat megmossuk, majd 2 esetleg 3 darabba vágjuk, felhasználásig félrerakjuk.
  3. Hagymából annyi dkg kell, amennyi csirkemáj! Ez nagyon fontos! A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk (2-3mm). Egy nagyobb edényben az olajon kicsit megdinszteljük, majd fedő alatt inkább pároljuk, mint sütjük. 2-3 perc elteltével, hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, 2-3 kortynyi vízzel felöntjük, borsozzuk, és tovább pároljuk.
  4. Addig az uborkát gyufaszál nagyságú és vékonyságúra vágjuk. Ezt úgy szoktam kezdeni, hogy a két végét levágom (megeszem:-)), és így már szinte majdnem akkora, mint egy gyufa.
  5. Mikor a hagymánk már üveges, de még kellemesen roppanós, hozzáadjuk a májat úgy, hogy mindenhol befedje a hagymát, majd rászórjuk a csíkokra vágott uborkát. Nem kavarjuk meg! Csak rázzuk! Most szórjuk meg bőven borssal.
  6. Az egészet hagyjuk kb 5 percig főni, majd öntsük fel tejszínnel, és addig főzzük, amíg az uborka teljesen puha lesz. Ez kb. 10 perc. Ez idő alatt fogjuk sózni, és igény szerint még borsozzuk. A végén óvatosan megkavarhatjuk, és még pár percig hagyjuk főni.
  7. A krumplit sós vízben megfőzzük, krumplinyomón áttörjük, majd belekeverjük a tejfölt és a vajat, addig keverjük, amíg krémes állagot kapunk. (Pontos mennyiséget nem tudok írni, valaki vajasabban, de van, aki krumplisabban szereti. Sokáig tejjel készítettem, de tejföllel sokkal finomabb.)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2822
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még az apukámtól tanultam, ő tudja a legjobban elkészíteni. Igazi családi recept, aki eddig kóstolta, kérte a receptet. Ezt az ételt csak mártásnak hívjuk, mivel családi eseményeken, csak is kizárólag egy nagy szelet natúr húsra ráöntve és krumplipürével fogyasztjuk. Igazából ez az igazi recept, én is így tanultam, ezt fogom tovább vinni, csak jómagam, néha magában, hús nélkül is meg szoktam főzni.:-) Mint ahogy most is.

Hozzávalók

A májhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek