r
Nosalty Logó

Pikáns csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dorii
Pikáns csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7836.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    5187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1769.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    5671 micro
  • β-crypt
    683 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4560 micro
Összesen 2064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd vágjuk kockára,3 ek olajon pirítsuk meg, majd tegyük félre egy tálba. Lefedve tároljuk.
  2. A serpenyőt pótoljuk ki 1 ek olajjal, majd pirítsuk meg először a kockára felvágott hagymát és pritaminpaprikát. Majd egy pár perccel később az ananászt is, és a kockákra vágott almát is pirítsuk tovább együtt, néhány percig.
  3. Öntsük fel a húslével, majd tegyük vissza a húsdarabokat a serpenyőbe, és így mindent 5 percig főzzünk együtt.
  4. Az ananász levét keverjük össze az étkezési keményítővel, majd adjuk a húshoz.
  5. Várjuk meg, amíg felforr, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a citrom levét is.
  6. Már tálalhatjuk is, szerintem rizs illik hozzá a legjobban.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4895
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi receptkönyvben találtam ezt a receptet, amit egyből el is készítettem. Kíváncsi voltam a paprika és az ananász/alma közös ízére, és valami hihetetlenül egzotikus ízt kaptam. Mindenkinek nagyon ízlett. :) Szerintem nagyon hasonlít a Szecsuáni csirkéhez, amit a boltokban lehet kapni (de ez még finomabb ;)).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?