r
Nosalty Logó

Philadelphiai szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Philadelphiai szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9707.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    1889 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2789 mg
  • Nátrium
    4155 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    822 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    3916 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A hátszínt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk worcestershire-szósszal, és így hagyjuk pihenni fél órát.
  2. Egy nagy serpenyőben olívaolajon vajat forrósítunk, és beledobjuk a vaskosabb szeletekre vágott gombát (soha nem húzom le a héját), és erős tűzön pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. A kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk, és piruló gomba mellé tesszük a serpenyőbe, továbbra is erős tűzön pirítva, majd egy tálba szedjük őket.
  4. A hús következik, hirtelen megsütjük egyik oldalát, majd mikor átfordítjuk, a felül levő felét megkenjük mustárral.
  5. Bagetteket vágunk ketté és 3-4 darabba, hosszában is. Vékonyan megvajazzuk a vágott felületét, és a serpenyőben azt is megpirítjuk.
  6. A mozzarellát vékonyabb szeletekre vágjuk, és a szeleteket a még forró bagettre tesszük, kicsit visszatesszük a serpenyőben ráolvasztani. Lapáttal vesszük ki, hogy a sajt ne essen le róla.
  7. A sajtos alapra tesszük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sült gombás paprikát, majd lefedjük a pirított bagett tetejével.
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1615
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Philadelphiai szendvics
Évi néni 1830 recept

Férjem ezt a szendvicset nézte ki a "Street kitchen"-en hálaadás napi, amerikai foci nézéshez. Minden évben más-más amerikai fogást készítek el erre az alkalomra. Igen combos adag lesz belőle, kitart a meccs végéig.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek