r
Nosalty Logó

Petőfi rostélyos

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Petőfi rostélyos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1272 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5085 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 1272 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    450.9 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2755 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4131 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 5085 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst négy egyenlő szeletre vágjuk, kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A rostélyosokat lisztben megforgatjuk, forró zsírban hirtelen átsütjük.
  3. Egy megfelelő nagyságú lábosba tesszük.
  4. Ugyanebben a zsírban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az őrölt paprikát, paradicsompürét, összezúzott fokhagymát, köménymagot, majoránnát, az egészet összekeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhány percig forraljuk, és ráöntjük a húsra.
  5. Annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a rostélyosokat ellepje, fedő alatt lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk, ha kell kevés vizet öntünk rá.
  6. Amikor úgy tűnik, hogy a hús kb. 15 perc múlva puha lesz, hozzáadjuk a lecsót (lecsó helyett 15 dkg paprikát és 15 dkg paradicsomot is használhatunk)és így pároljuk készre. A főzési idő függ a marha korától!
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 91583
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Ajánló

Burgonyalángossal tálaljuk, aminek tetejére sült szalonna kakastaréjt teszünk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Van egy 1956- ban kiadott REMEK szakácskönyvem, aminek ez az ötödik bővített kiadása. Írói: Mózer István, Pelle Józsefné, Rákóczi János, Schulhof Géza, Szinder László, Turós Emil, Venesz József. Ebben a könyvben találtam ezt a receptet, ugye sejtitek, hogy kipróbáltam. Azóta többször elkészítettem, és az egyik marhahúsból készült kedvencünk lett. A nevét honnan, kitől kapta nem tudom. Ha valaki tudja, kérem, írja meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek