r
Nosalty Logó

Petit four

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Petit four
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 4939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    541 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 4939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A marcipánt kisebb darabokra fölvágjuk, 1-2 kanál meleg vízzel föloldjuk. Így gyorsabban föloldódik a tojás-víz keverékben.
  2. A tojást, meleg vizet, marcipándarabokat, cukrot kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben 180 fokon sütjük.

Töltelék és bevonat

  1. Miután megsült és kihűlt a tésztánk, 3 egyenlő részre osztjuk és vágjuk el úgy, hogy kb. 3 egyforma lapunk legyen. Nekem kb. 10,5 cm jött ki.
  2. Minden lapot megkenünk lekvárral, és egymásra helyezzük.
  3. Porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk a marcipánmasszánkat a tészta méretére, és a tészta tetejére helyezzük.
  4. Itt tanácsos egy sütőpapírral befedni. Majd súlyt helyezünk a tésztára, én egy nagyobb szeletelő deszkát használtam föl, és egy éjszakát rajta hagyjuk. (Azért szükséges, mert így egyenletesebb lesz a tészta teteje.)
  5. Másnap kiegyenlítjük a széleit egyenesre, és centméter segítségével kb. 4 cm nagyságú kockákat alkotunk.
  6. Majd a tetejét bevonjuk tortabevonóval úgy, hogy egy kicsit hagyjuk lefolyni a mázat. Én vaníliás-meggy ízűt használtam föl. De színezett cukormázzal is bevonhatjuk.
  7. Ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2473
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Petit four
Éva házias konyhája 159 recept

Francia származású sütemény. Különböző ízvilágban készítik. A legáltalánosabb a piskótalapok lekvárral megtöltve, marcipánnal a tetején, majd egy színezett cukormázzal, fondant-nal vonják be. Egyes recepteknél olvastam, egy réteget megtöltenek krémmel. De készítik a sós változatát is, úgy tudom. Ez a saját receptem, több receptet elolvastam, videókat néztem meg az elkészítéséről, és így alkottam meg. Én nem vontam be a sütit teljesen a mázzal, mert úgy gondoltam, úgy már nagyon édes lesz. Több receptnél is láttam, csak a tetejét vonták be így, én is inkább ezt a rusztikus variációt választottam, és hagytam kicsit lefolyni a bevonót. Díszes dobozban elcsomagolva, anyák napja, születésnap vagy más különleges alkalomra is egy ajándékötlet lehet.  Most én is egy részét a lányomnak postáztam, mint Valentin-napi ajándék, és muffinpapír-kosárkában beleállítottam, majd kibéleltem a dobozt még tortacsipke-papírral.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek