r
Nosalty Logó

Pestos kenyércsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pestos kenyércsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tekercs bevonásához

Összesen 576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tekercs bevonásához

Összesen 2304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tekercs bevonásához

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    3563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    245 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tekercs bevonásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és sóval.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, sima tésztává gyúrjuk, letakarjuk és meleg helyen ½ órát kelesztjük.
  3. A tésztát átgyúrjuk és felezzük.
  4. Az egyik felet téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 50*25 cm-esre)
  5. Az másik felébe belegyúrjuk a pestot (ha szükséges, még egy kis lisztet adunk hozzá), és ugyancsak téglalap alakúra kinyújtjuk (50*25 cm-esre).
  6. A két téglalapot egymásra fektetjük (alul a fehér, rá a pestos lap) és a hosszú oldaláról feltekerjük.
  7. A tekercset csigává formáljuk és sütőlapra tesszük.
  8. A csigát bekenjük olívaolajjal és megszórjuk durva sóval.
  9. Meleg helyen ½ órát pihentetjük.
  10. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5530
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Ajánló

Nagyon finom a kenyér grillhúsokhoz. A maradékot le lehet fagyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy sütős-főzős televízióműsorban láttam, nagyon megtetszett és én is elkészítettem. Én a sütéskor beteszek a sütőbe egy tűzállóedényt, vízzel megtöltve.

Hozzávalók

A tésztához

A tekercs bevonásához

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek