Pestos-gombás farfalle recept

1 adag
864
kcal
Pestos-gombás farfalle
Pestos-gombás farfalle
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Más maradék zöldségből is finom.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-gombás farfalle, gombás tészta pestoval, pestos tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát apróra vágjuk, olajon vagy vajon megpároljuk.
  2. A szeletekre vágott gombát hozzákeverjük és sózzuk, majd megpároljuk.
  3. Amíg a gomba párolódik, elkészítjük a pestos szószt: a füstölt sajtot lereszeljük, majd a pestot a tejszínnel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, fűszereket szórunk bele, és hozzákeverjük a füstölt sajtot.
  4. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejszínes szószt, és az első rottyanásig főzzük tovább.
  5. Megfőzzük a tésztát, ha megfőtt, hozzákeverjük a szószt, parmezánt szórunk rá, és kb. 10 perc alatt összemelegítjük.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 179
elküldve: 0
receptkönyben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
37 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ne tökölj a pisztáciával!
Ne tökölj a pisztáciával!
Valószínűleg egész életedben rosszul pucoltad a pisztáciát. Nézd meg, hogyan csináld sérülések nélkül, és garantáltan boldog leszel!
Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
864