r
Nosalty Logó

Pesti szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pesti szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 8574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.2 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4225.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1087.1 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2674 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1354 micro
Összesen 8574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

kakaós linzerlaphoz

  1. Az átszitált lisztet összedörzsöljük a zsírral. Beleszitáljuk a sütőport és a kakaót. Ezután beletesszük a porcukrot és a többi hozzávalót. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle, amit megszurkálva, zsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőben megsütünk.

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához tesszük a vizet. Kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Sűrű habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a lisztet és a négy tojás felvert kemény habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk.

krémhez

  1. Egy kisebb lábasba mérjük a cukrot, a lisztet és a tejet. Alacsony lángon, folytonos keverés közben besűrítjük. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet, és lazán összekeverjük.
  2. A krémet két részre osztjuk. Az egyik kakaós linzerlapot megkenjük a krém egyik felével. Ráhelyezzük az egész piskótát, amit itt-ott rummal meglocsolunk. A piskóta tetejére kenjük a krém másik felét, melyre rátesszük a másik kakaós lapot. Félretesszük összeérni, és hagyjuk, hogy a linzerlapok megpuhuljanak. (Ez 2-3 óra, de lehet egy egész éjszaka is!)

tetejére

  1. A tejszínt felforrósítjuk a vajjal. Ezután beletördeljük a csokoládét. Levesszük a tűzről, és legalább 5 percig keverjük. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a csokimáz megköt.
  2. Szeletekre vagy kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7025
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 26.

Ajánló

A sütési idő részletezése: A linzerlapok kb. 2 x 10 percig sülnek, a piskóta pedig kb. 25 percig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pesti szelet
Lizinka_ 590 recept

Finom, mutatós süti, szintén a családi receptarchívumból.

Hozzávalók

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek