r
Nosalty Logó

Pesti krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pesti krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

fánkhoz

mázhoz

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

fánkhoz

mázhoz

Elkészítés

fánkhoz

  1. A tejet feltesszük forrni a vanília rúddal és a csipet sóval.
  2. Amikor már forrni kezd a tej, kiemeljük a vaníliát, és óvatosan belekeverjük a lisztet. Teljesen sűrű, kemény masszát főzünk belőle. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. Amikor már eléggé hideg, egy kézi robotgép dagasztó fejével beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat. Ezután szintén a dagasztófej segítségével belevegyítjük a tojások keményre felvert habját.
  4. Egy kanál segítségével forró, bő olajba diónyi masszát teszünk, és az edényt rázogatva minden oldalát nagyon, de nagyon ropogósra sütjük. (Én a sütést egy kis méretű fazékban végzem, és csak akkor használok villát és kést, ha nem fordulnak meg maguktól a fánkok.)
  5. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.

mázhoz

  1. A csokoládét dió reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a kristálycukorral. Egy mély tányérba tesszük. A még meleg fánkokat megforgatjuk a csokis cukorban.
  2. Tálra tesszük, és melegen, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3764
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Mivel nagyon kiadós, én fél adagot szoktam sütni. Ebből 24-26 db fánk lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pesti krumpli
Lizinka_ 589 recept

Ennek a fánkocskának a receptje családi hagyaték. Nagyi sokszor készítette nekünk unokáknak, uzsonnára. Sokszor eszembe jut, milyen nehéz lehetett neki az összedolgozás egy fakanállal, nekem pedig milyen egyszerű a konyhai robotgéppel. Különleges csemege. Borítója ropogós csokis cukor, aztán jön a sült kéreg, és végül a krémszerű, puha belső.

Hozzávalók

fánkhoz

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?