r
Nosalty Logó

Perzsiai serpenyős kebab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Perzsiai serpenyős kebab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2073 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1964 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2073 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 db vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra, és néhány gerezd fokhagymát (kb. 4-5) is vágjunk apróra.
  2. Majd a húst és a hagymákat öntsük egy nagy tálba. Sózzuk, borsozzuk (mindegy, hogy fekete őrölt vagy fehér őrölt, amelyiket jobban szeretjük, azt használjuk).
  3. Adjunk hozzá 2 teáskanálnyi kurkumát és 1 teáskanálnyi ötfűszerkeveréket vagy hétfűszerkeveréket.
  4. Ezután jól keverjük meg, dolgozzuk össze a húst és a fűszereket.
  5. Ajánlatos 1 éjszakára pihenni hagyni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha nincs erre idő, akkor minél tovább hagyjuk pihenni, hogy elérjük a várva várt ízt.
  6. Egy nagy serpenyőt egy ecset segítségével olajjal kikenünk (olívaolajat használtam).
  7. Majd a húsnak kb. a felét kisimítjuk a tepsiben. Lehet vastagabbra, akkor több husit dolgozunk el a tepsiben (akár az egészet is belerakhatjuk, és egy körben készítjük el, a sütési ideje azonban hosszabb lesz), de ha nem szeretnénk vastagon, akkor lehet vékony rétegben is szétsimítani, vagyis kevés husit használni, kb. a felét (ahogy én is), így viszont két körben kell elkészíteni.
  8. Ha megvagyunk fedjük le, és közepes hőfokon süssük. 4-6 perc elteltével emeljük fel a fedőt, és osszuk fel 4 vagy 6 részre. Érezni lehet majd, hogy a hús kezd "megmerevedni".
  9. Tegyük vissza rá a fedőt, s hagyjuk még kb. 15 percig a tűzhelyen. Ha közben túl sok levet eresztene, és kicsöpög, akkor a fedő és a serpenyő közé rakjunk egy fakanalat (hogy ne legyen akkora hő ott bent), de akár levehetjük a fedőt is, ha nagyon vizes.
  10. Kb. 15 perc leteltével (+/- néhány perc) így kell kinéznie a húsnak. Láthatóan már nincs annyi víz alatta.
  11. Majd fogunk egy spatulát, és megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megsüljön, fedőre már nem lesz szükségünk. Kb. 10 percet (+/- néhány perc) kell még a tűzhelyen hagyni. Figyeljünk, nehogy odaégjen, vagy teljesen kiszikkadjon.
  12. A végén tálalhatjuk, nekünk tetsző módon. Köretet ne felejtsünk el készíteni mellé:).
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1529
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 02.

Ajánló

Ebédnél főételképpen. Vagy egy kiadós vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok ! :) A mai nap hoztam nektek egy kis finomságot. Ez a Kebab Mahitabei magyarul serpenyős kebab. A kebabot általában egy speciális nyársra felrakva szokták tűzre rakni, sokan nem tudják, de otthoni környezetben, serpenyőben is elkészíthető, méghozzá gyorsan és egyszerűen. Húsimádó vagyok, így ez a recept a kedvenceim közé tartozik, mert a bárány és a borjú darált húst keverjük össze. A sütési folyamat folyamatos odafigyelést igényel, mert nem száradhat ki teljesen a hús. A tálalási mód változatos. Én a képen látható módon fogyasztottam, rizsával, sajttal, fokhagymával, de lehet salátával, joghurttal, sült krumplival, akár kenyérrel is enni, amihez kedvetek van.:) Sok sikert az elkészítéséhez. Jó étvágyat ! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek