r
Nosalty Logó

Pepike nyáricsirkéje

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pepike nyáricsirkéje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3000 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6424.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    3780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    498 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 3000 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy széles aljú lábasban a zsíron megfuttatjuk a vöröshagymát.
  2. Amikor aranyszínű lesz, rárakjuk a feldarabolt csirkét a belsőséggel együtt, megpirítjuk minden oldalukon- ez kb. 5-7 percet vesz igénybe.
  3. Ezután rászórjuk a sót, és megborsozzuk ízlés szerint, és ráhelyezzük a húsokra a paprikaszeleteket, mintegy beborítva azt. Visszavesszük a lángot, fedő alatt pároljuk kb. 20 percig, félpuhára.
  4. Húsz perc után rárakosgatjuk a tetejére a krumpliszeleteket, szépen egyenletesen, egy kicsit meghintjük sóval és borssal, visszatesszük a fedőt, és további 20-25 perc alatt készre pároljuk.
  5. Fontos, hogy miután a húsra rákerült a zöldpaprika, utána már nem keverjük, csak rázogatjuk a lábast, hogy ne keveredjenek, és ne törjenek össze a hozzávalók.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5631
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 02.

Ajánló

Ajánlunk hozzá uborkasalátát, vagy valamilyen friss zöldsalátát, erősítve a nyárias jelleget. :) pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az anyai nagymamám, Pepike hagyományozta ránk. (Mrs Smith) Pepikének neveztem el kicsi koromban őt, s valahogy rajtaragadt. Azért Nyáricsirke az étel neve, mert régen faluhelyen csak nyár közepén volt levágásra alkalmas fiatal csirke, megfelelő zsenge burgonya, és zöldpaprika, ezért mindig nyáron készítették el ezt az ételt. Furcsa lehet elsőre, hogy szinte semmilyen fűszert nem használunk benne, pláne, hogy még a desszerteket is szívesen fűszerezem, de ennek az a lényege, hogy érvényesülni hagyjuk a "nyár" ízét. A belsőségeket is ezokból rakjuk bele, mert plusz ízt kölcsönöz. Ezért nagyon-nagyon sokat jelent, ha véletlenül igazi házi kapirgálós csirkéből, és kertből szedett hozzávalókból tudjuk elkészíteni, mert akkor igazán észere tudjuk venni a különbséget a "gyári" alapanyagokból készítettől, és rájövünk, hogy ebbe az eledelbe valóban nem szükséges több fűszer. Az egész csirke helyett használhatjuk a csirkének csak azon részeit is, amit a család kedvel, de belsőséget akkor is tegyünk be mellé! Persze aztán úgy is mindenki egyéni ízlésre formálja egy idő után, de ez így is van rendjén! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek