Pavlova torta recept

Pavlova torta
Pavlova torta
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigellánál láttam, már régen. Annyira gusztusos, kívánatosnak tűnt, és mivel volt egy csomó tojásfehérjém a fagyasztóban, el is készítettem. Ez a torta, amely a képen van, a megadott recept körülbelül háromszorosából van készítve.
Nem tudom pontosan, mennyi tojásfehérjém volt lefagyasztva, így ez a torta találomra készült.  Boginak és a többieknek köszönöm a kép elkészültéért! Gyerekkoromban ki nem álhattam a habcsókot, és azt hittem ez is olyan valami. De amikor előszőr sütöttem, már csak úgy meg bírtam volna enni a tortát a tejszín és a gyümölcs nélkül. Kívűl ropogós, belül pedig puha, lágy... Ja, és tök egyszerű és olcsó. Kipróbáltuk a barátnőmnél légkeveréses sütőben is, és szerintem nyugodtan lehet úgy is sütni. A a hab a sütőben egy kicsit szétfolyik, ezért amikor a tojáshabot halmozzuk, számoljunk vele.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Nigella pavlova tortája, gyümölcsös habcsók-torta

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tepsire tegyünk egy darab sütőpapírt, tegyünk rá valami kerek formát (pl. egy tányért), és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot halmozni.
  3. A tojásfehérjét verjük habbá.
  4. Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell hogy kapjunk.
  5. Halmozzuk a habot a sütőpapirra.
  6. Tegyük be a sütőbe. Állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 150-130 fokra. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.
  7. a sütési idő letelte után hagyjuk még kb 20 percig a sütőben, hogy ne essen össze
  8. Verjük fel a tejszínt, egy kis porcukrot lehet hozzátenni ízlés szerint, de ez nem muszáj. Itt lehet a habfixálót belerakni.
  9. Kanalazzuk a felvert tejszínt a  kihűlt,megsült tésztára, nem kell elsimítani tökéletesre.
  10. Pakoljuk rá a gyümölcsöt

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 618
elküldve: 16
receptkönyben: 409
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

Hozzászólások (30)

bellaria
bellariak, 2014-02-18 12:18

Megcsinaltam tegnap; de nekem nem sikerult. A hab kokemeny volt a suto is rendben volt, de mire kivettem a sutobol lelapult; megbarnult, es ragogumis lett. :/ nem tudom, hogy ràtudom e venni magam, h ujra probaljam..... pedig olyan finom lehet....

Solya931
Solya931h, 2013-04-22 10:48

Szia!
Már régóta szemezek ezzel a tortával, de ma meg is sütöm! Olyan kérdésem lenne, hogy csak fagyasztott málnám van itthon, és hogy, azt hogyan tegyem a tetejére? Jártam már úgy, hogy teljesen kiengedett és nem is tudom, szétfolyt például a piskótában vagy a tetején.
A másik kérdésem, hogy a kukorica keményítőt nem helyettesíthetem étkezési keményítővel? Vagy az ugyanaz?
( Bocsánat a kérdésekért, még most ismerkedem a sütés-főzés kissé nehezített változataival) :)

mislenbaba
mislenbabah, 2013-04-22 19:22

Kedves Soya!
A kukorica keményítö ugyanaz!:)
Fagyasztott gyümölcsöt elöbb hagyd kiolvadni, majd lecsöpögni.
Utána pakold a tejszín tetejére.Nem fagyottan:)
Remélem sikerülni fog!

Pasztorella
Pasztorellaszo, 2012-01-07 22:05

De guszta... ezt megcsinálom, van is fagyasztott eper a mélyhűtőben. :)
A sütési időhöz csak annyit hogy amikor habcsókot készítek (szerintem hasonló ehhez) akkor előmelegítem a sütőt kb. 10 perc (gázsütőm van) és utána takarék lángon "sütöm" meg őket, majd a letelt idő végén még dupla annyi ideig a lezárt sütőben szárítom. A szárításon van a hangsúly szerintem a pavlovánál is! :)
Na meg azon hogy mindegyikőnk tűzhelye más. A receptekben írt sütési időt én már meg sem szoktam nézni. :) Nálunk még a gáznyomás is bezavar egy-egy étel elkészítésénél. :)

tessza
tesszah, 2011-11-21 14:17

Kedves Mislenbaba!
Általában amit elkészítek receptet, azzal kapcsolatban utána megosztom a tapasztalataimat. Okulva ezen és tanulva belőle mások.
Nagyon jól nézki a fénykép amit készítettél. Sajnos az enyém nem sikerült, pedig mindent a leírás szerint követtem és végig olvasva a hozzászólásokat ezzel nem én vagyok az egyedüli. A recept az jónak tűnt, de a sütési leírás szerintem nagyon nem stimmel. Most hogy így egy kicsit jobban utánna olvastam, ezt a fajta sütit inkább szárítani kell, amit nem 180 fokon teszünk. Nekem szénné éget, hiába vettem vissza azonnal 110 fokra a sütőt. Amíg 180 fokról visszahült 110 forka közben meg is égett. Legközelebb 150 fokos előmelegített sütőbe teszem és 110 fokon szárítom tovább. Talán majd sikerül. Ha van valakinek valami tanácsa vagy ötlete szívesen megfontolom. Köszönettel: Teri

rolvisa
rolvisap, 2012-11-16 19:34

Szép, mutatós a torta!
Igen sok a 180C°Én is 120 c°-on szinte csak szárítom.minden sütő más. Próbáld meg gőz fölött verni a tojás fehérjét a fel. Félig felvered, aztán gőz fölé teszed.Nálam úgy készül és mindig sikerül, hogy egy fehérjéhez 7 dkg cukor kerül. Sok variációja van, ki kell tapasztalni. Nagyon finom, különben,a héten sütöttem, és saját készítésű cseresznye dzsem került bele. Üdv,Olgis.

mislenbaba
mislenbabah, 2011-11-21 17:08

Kedves Teri!
Örülök, hogy megpróbáltad elkészíteni, és leírtad az élményeidet.
Sajnálom viszont, hogy nem sikerült.
Legközelebb próbáld meg úgy a hőfokot, ahogy te írod.
Hozzátenném, hogy nemrég sütöttem kb másfél hónapja, és nekem sem sikerült.
Hogy miért? Fogalmam sincs.
Szia. Icu

Bató Edit
Bató Editp, 2011-04-15 09:52

Tudom, hogy Te 4 fehérje+4 cukrot írsz, és ez jó, én is így csináltam, csak illesera-nak írtam, hogy a Nigella-féle arány (1 fehérje+4 cukor) túl sok.

mamszi
mamszip, 2011-06-03 11:24

Szia!

Szerinted megsüthetem ma az alapot a holnapi tortához? Hogy tároljam? (kihűlés után konyharuhában?) Vagy mindenképp holnap kéne sütnöm? :o
Köszi,
ildi

mislenbaba
mislenbabap, 2011-06-03 21:20

Kedves Mamszi!
Bocs, lehet hogy már késő is van, de most vettem észre, hogy írtál.
Ha holnap este lesz, akkor mindenképp reggel süsd meg. De ha még most olvasod, és van kedved, akkor megsütheted most is. Bár kb 90 perc a sütőben, a kihűléssel együtt.

Bató Edit
Bató Editv, 2011-04-03 11:59

Bocs, hogy beleszólok, de sztem 1 tojásfehérjéhez rengeteg a 4 evőkanál cukor...

mislenbaba
mislenbabav, 2011-04-03 15:55

Kedves Edit! A receptben én 4 fehérje, 4 cukrot írok. Azóta is rengeteg pavlova készül, mert szerintem és a családom és a barátaim szerint is a világ legfinomabb tortája !!!

illesera
illeserav, 2011-02-13 13:21

Sziasztok !
Épp tegnap láttam a TV paprikán , ezt a tortát készítette Nigella. Viszont ő azt mondta, hogy ahány tojásfehérje, annyiszor 4 evőkanál cukor kell bele !!!???? Lapátolta is bele szorgalmasan ! Akkor most szerintetek mennyi cukor kell bele igazából ? Nem lehet ,hogy a cukor mennyiséggel van a baj?
üdv
Era

mislenbaba
mislenbabav, 2011-02-13 20:07

Kedves illesera! Nincs ezzel a recepttel baj. Látod, van akinek sikerült . Csütörtökön a barátnőmmel megint megsütöttük, kielemeztük. Eladásra készült, azóta tudom, hogy nagyon meg voltak elégedve a vevők. Én pénteken készítettem el itthon, ajándékba az is tökéletes lett. De nyugodtan próbáld meg úgy ahogy te írod. Majd írd meg milyen lett.
Üdv Icu

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-02-09 13:45

Sok mindentől függ a siker. Például nekem nincs légkeverés a sütőmben, viszont a gomb se nagyon jó amin be lehet állítani a hőfokot. Mondom nekem is volt már olyan, hogy összeesett. Pont most itt figyel az asztalon egy sütemény, ami már régóta be van küldve, de a kép nem jó, ezért megkért a n.s -hogy süssem meg még egyszer. Most megsütöttem és én hülye, nem csináltam tűpróbát . Kívülről szép barna lett, gondoltam kész..Szétkapcsoltam a tortaformát és az egész szétfolyt. Egy "picit " elkeseredtem. Pedig elsőre sikerült. A pavlovát talán érdemes egy kicsit bent hagyni a sütőben akkor is ha kész.

Bató Edit
Bató Editsze, 2011-02-09 13:25

Nekem jól használható volt a recept, igaz a tojásfehérjéhez tettem egy kanál jéghideg vizet és sót is. (megszokásból) Amikor már majdnem teljesen kemény, akkor teszem bele a kristálycukrot, mert azt tapasztaltam, hogy így lehet a legtömörebb habot verni. Én légkeveréssel 140 fokon szárítottam, mert úgy vettem észre, hogy a légkeverés gyorsan felhúzza és ad neki egy kérget, belül viszont szinte krémes marad. Csak azért írtam le, hátha vki hasznosítani tudja.
Sztem jó a recept, köszi Mislenbaba! (sajnos én is meg tudtam volna enni az egészet)

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-02-09 09:13

Kedves Gőgh Lászlóné! Sajnálom, hogy nem sikerült. Volt már, hogy nekem sem lett a legjobb. Talán tovább kellett volna a habot verni, vagy a hőmérséklet a sütőben magas volt. Ezt sütő is válogatja. Nekem a képviselőfánk esett sokszor össze, úgy hogy ki kellett dobni. Inkább szárítani kell, mint sütni.

Gőgh Lászlóné
Gőgh Lászlónék, 2011-02-08 22:05

Sajnos Nekem nem sikerült , pedig mindent úgy készitettem ahogy le van irva. Össze esett és rágógumis lett. Az ajtót sem nyitogattam, az igaz, hogy az idő leteltével kivettem a sütőből és utánna esett össze.Sajnálom, de nagyon jól nézett ki.Miért nem sikerült ?!!!!!

mislenbaba
mislenbabak, 2011-02-08 20:52

Örülök! Én is azt mondtam ma a barátnőmnek, hogy meg bírtam volna enni az egészet egyedül . Szerintem sokan nem tudják milyen finom. Akkor a megadott recept jól használható ugye? : D

Bató Edit
Bató Editk, 2011-02-08 20:12

Hát ez isteni lett! Mindenki "rárontott", úgyhogy a nagyobb része már elfogyott. Szedret és málnát tettem rá, csodás! :)))
Köszönettel, Edit.

Bató Edit
Bató Editk, 2011-02-08 13:19

Látod én is pont ettől tartok... Imádom az ilyen kívül ropogós, belül lágy sütiket. (és a felsorolt gyümölcsöket is, meg a tejszínhabot...) Délután sütöm, majd beszámolok Neked.
Szép napot, Edit.

mislenbaba
mislenbabah, 2011-02-07 18:24

Reguska! Mint írtam, 180 fokos sütőbe beteszed, és egyből visszaveszed legalább 150 fokra. Inkább szárítani kell mint sütni. Nekem egyből barna lett a melegtől, de visszavettem a hőmérsékletet így nem is barnult tovább. Ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert összeeshet. Én a sütő ablakán szoktam nézegetni :D
Ha nincs ablak a sütődön, ne nyisd ki csak kb 30 -40 perc múlva.

reguska
reguskah, 2011-02-07 18:11

Gyermekkoromban ettem utoljára! el is mentem, és hétvégén megcsinálom! NAgyon köszi! Kb meddig kell sütni? még barna nem lesz?

mislenbaba
mislenbabah, 2011-02-07 15:57

Edit! Köszönöm!
Egy dologgal kell vigyázni, ha elkészíted. A rabja leszel. : D

mislenbaba
mislenbabah, 2011-02-07 15:55

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm, majd írd meg, hogy ízlett.
Puszi.iIcu

Bató Edit
Bató Edith, 2011-02-07 13:31

Hát ez gyönyörű!!! Egyszer már ettem ilyet, de most meg is fogom sütni. Már alig várom. Köszi ezt a csodás receptet, kedves Mislenbaba!
Üdvözlettel, Edit.

gregoreva
gregorevah, 2011-02-07 12:55

Húúúúú!Ez nem semmi:-)))) Csodálatos és elmentve:-))Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
116