r
Nosalty Logó

Pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1012 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tepsire tegyünk egy darab sütőpapírt, tegyünk rá valami kerek formát (pl. egy tányért), és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot halmozni.
  3. A tojásfehérjét verjük habbá.
  4. Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell hogy kapjunk.
  5. Halmozzuk a habot a sütőpapirra.
  6. Tegyük be a sütőbe. Állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 150-130 fokra. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.
  7. a sütési idő letelte után hagyjuk még kb 20 percig a sütőben, hogy ne essen össze
  8. Verjük fel a tejszínt, egy kis porcukrot lehet hozzátenni ízlés szerint, de ez nem muszáj. Itt lehet a habfixálót belerakni.
  9. Kanalazzuk a felvert tejszínt a kihűlt,megsült tésztára, nem kell elsimítani tökéletesre.
  10. Pakoljuk rá a gyümölcsöt
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 134670
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Nigellánál láttam, már régen. Annyira gusztusos, kívánatosnak tűnt, és mivel volt egy csomó tojásfehérjém a fagyasztóban, el is készítettem. Ez a torta, amely a képen van, a megadott recept körülbelül háromszorosából van készítve. Nem tudom pontosan, mennyi tojásfehérjém volt lefagyasztva, így ez a torta találomra készült.  Boginak és a többieknek köszönöm a kép elkészültéért! Gyerekkoromban ki nem álhattam a habcsókot, és azt hittem ez is olyan valami. De amikor előszőr sütöttem, már csak úgy meg bírtam volna enni a tortát a tejszín és a gyümölcs nélkül. Kívűl ropogós, belül pedig puha, lágy... Ja, és tök egyszerű és olcsó. Kipróbáltuk a barátnőmnél légkeveréses sütőben is, és szerintem nyugodtan lehet úgy is sütni. A a hab a sütőben egy kicsit szétfolyik, ezért amikor a tojáshabot halmozzuk, számoljunk vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?