Pávaszem recept

Pávaszem
Pávaszem
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokaöcsém, a tanárok legnagyobb örömére, elballagott az iskolából. A családi ünnepléshez készítettem ezt a süteményt. Megéri a kis pepecselést a pudingporokkal, mert nagyon mutatós sütemény lesz belőle. Van egy "Csábító házi sütemények" című szakácskönyvem, ebben bukkantam rá erre a receptre.

hozzávalók / 6 adag

  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

háromszínű sütemény, vaníliás-puncsos-kakaós süti

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. 2 őzgering formát kivajazunk, kilisztezünk.
  3. A tojásokat, a cukrot és a lágy magarint habosra keverjük.
  4. Apránként hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet.
  5. A tésztát három egyenlő részre osztjuk.
  6. Az elsőbe belekverjük a vaníliás pudingport. Mindkét forma aljára ez kerül.
  7. Következő tésztába belekeverjük a kakaóport. Ezt ráöntjük és elegyengetjük a vaníliás masszán.
  8. Végül a puncs ízű pudingport keverjük bele a maradék tésztába. Ez kerül a formák tetejére.
  9. Az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 985
elküldve: 3
receptkönyben: 602
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (14)

Jozsef Agnes
Jozsef Agnessze, 2013-12-18 16:16

ha nincs ozgerinc formam csak sima tepsim abban nem lehet megcsinalni es feltekerni?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2013-12-21 09:51

Kedves Ágnes! Szerintem nem alkalmas a tészta a feltekerésre, mert elég omlós és széttörne. Sima magasabb falú tepsiben meg lehet csinálni, csak akkor nem jön ki az érdekes mintázata. Kellemes Ünnepeket! Kiki

caffie
caffieszo, 2010-10-30 21:22

Hűűű.Ez a kedvenc süteményem.Mi amúgy háromszínűnek hívjuk.A pávaszem az igazi neve?(:
Azt hiszem holnap ezt sütök :D

gabrilla22
gabrilla22szo, 2010-06-26 18:31

Én is szögletesben sütöttem, belenyomkodtam a közepén a fakanalat és meggyet szórtam a tetejére.
Olyan lett ahogy írtátok, belefolyt a közepébe a puncs puding és a meggy is. Az egyik alkalommal amikor kihűlt a tetejét csokimázzal megcsorgattam. Így is finom volt.

Könnyű elkészíteni, és nagy sikere van !!:) Már harmadszorra sütöm.

kismacko
kismackoszo, 2010-04-10 18:24

A kép alapján pont fordítva kell a tésztákat belerakni, nem? A puncsost először, majd a kakaóst és vaníliásat. A puncsoson látszik az őzgerinc mintázata.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2010-04-11 18:24

Szia! Megtévesztő egy kicsit, én nem őzgerincben sütöttem, hanem szögletesben. Szóval így jó a sorrend, különben nem folyik bele a rózsaszín szem. Üdv kiki

b-ors
b-orscs, 2010-02-18 14:51

Hú nagyon jól néz ki a sütid!
Nekem is megvan az a könyv de abban nem ilyen szép:))

remenyikerika
remenyikerikap, 2009-12-18 17:46

Jól értelmezem, hogy két őzgerinccel lesz? Nem is kell a puncsosat belekavarni, hogy ilyen legyen?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinap, 2009-12-18 20:30

Igen 2 őzgerinccel lesz belőle. Lehet rásegíteni egy fakanállal, hogy mélyebbre jusson a puncsos krém, de valamennyit magától is vándorol lefelé. Nem lesz két egyforma szelet, mindegyiknek egy kicsit más a mintázata, de ez az érdekes benne. üdv kiki

NoSalty
NoSaltyk, 2009-06-16 14:12

2009. június 15-én erre a receptre voltak a legtöbben kíváncsiak.

oraveczandi
oraveczandih, 2009-06-15 12:50

Kikikém, ez a kép valami csodálatos lett, gratulálok!!! :-) A sztori az unokaöcsédről pedig igen mulattató... :-) puszi, andi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
852