r
Nosalty Logó

Pataki tálban sült csirke zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Pataki tálban sült csirke zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3617 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    1905 micro
Összesen 550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1899.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3130 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    10852 micro
  • β-karotin
    30521 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    6564 micro
  • Lut-zea
    5716 micro
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pataki tálat sütés előtt néhány órával vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A krumplit héjában elnegyedeljük, a tál aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet, rozmaringot szórunk rá.
  4. A húst is sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonyt szórunk rá, a krumplira fektetjük.
  5. A hús tetejére tesszük a befűszerezett, feldarabolt zöldségeket.
  6. 2 evőkanálnyi olajat ráspriccelünk és lefedjük a tálat, hideg sütőbe toljuk, melyet 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és kb 2 órán keresztül pároljuk benne a zöldséges húst, majd a tetejét levéve a húst felülre téve megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 38853
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pataki tálban sült csirke zöldségekkel
Évi néni 1830 recept

Délelőtt állatkertben voltunk, délután pedig a F1-et szerettem volna nézni, így olyan ételt választottam, amit csak összedobok és várom, hogy megehessem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek