Pásztortarhonya 2. recept

1 adag
831
kcal
Pásztortarhonya 2.
Pásztortarhonya 2.
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nálunk a pásztortarhonya feltupírozott változata. Készülhet szalonna és tészta nélkül is, bár mindkettő nagyon finom bele.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magyaros tarhonya, tarhonya magyarosan, pásztortarhonya gazdagon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük.
  2. Menet közben hozzáadjuk  a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt)  vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
  3. A tésztát és a tarhonyát  kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és a felkarikázott kolbászt. 1-2 percig kevergetjük. 
  4. Pirospaprikával meghintjük. Vízzel felöntjük (annyival, hogy a lé jó bőven ellepje a hozzávalókat), hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (ne legyen túl nagy, mert nehezebben fő meg).
  5. Lefedve puhára főzzük. (Időközben lehet, hogy még kell vizet önteni hozzá). Az a jó, ha  szaftos marad a végére, mert a tarhonya és a tészta még főzés után is szív magába nedvességet.

  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 144 548
elküldve: 46
receptkönyben: 2 274
elkészítve: 128/171
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (55)

acelmamusz
acelmamuszk, 2014-10-07 20:39

Isteni! Pont, ahogy gyermekkoromból emlékeztem rá :) Ezer köszönet a receptért.
Saját ízlésemnek megfelelően felturbóztam még virslivel és sűrített paradicsommal, rá tejföl, mellé savanyú uborka, ajánlom úgy is mindenkinek.

hanna2014
hanna2014h, 2014-09-22 13:29

megfőztem, finom és laktató lett :) a krumpli nekem is nehezen akart megpuhulni, de az egészet hosszabb ideig rotyogtattam + adtam hozzá kb 1,5dl forró vízet részletenként, mert nem nagyon volt már mit felszívnia a krumplinak.

zana szakács
zana szakácssze, 2014-04-23 08:33

Kedves Kiki!
Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Kicsit felturbóztam még, tettem bele gombát, virslit, gulyáskrémet. Én ízre hiányoltam az ételízesítőt, így az is került bele. Friss zöldhagymát is apróztam bele. Nagyon finom.

Balázs péter
Balázs péterp, 2014-01-24 13:26

Kedves Kiki!

Nagyon guszta volt a fotó, ezért elolvastam a receptet. Nagyon tetszett a tarhonya+tészta variáció! (Csak azért regisztráltam, hogy hozzászólhassak.)
Nem kötekedésként,de szeretnék egy két tanácsot adni- főleg kezdőknek-, hogy biztosan jól sikerüljön az étek.
Ha a szalonna megpirult, szedd ki a zsírjából! Ezen a zsíron félbarnára pirítani a tarhonyát és a tésztát, majd akkor mehet bele az apróra vágott hagyma, tovább pirítás, míg a tészta világos barna nem Lesz. (Ha a hagymával kezd valaki, az rendszerint megég, mire a tészta megpirul.)
Edény félrehúz, bele a pirospaprika, egy kavarás, burgonya hozzáadása, még egy kavarás. (Így nem ég meg a paprika.)
Szerintem a legfontosabb lépés a következő: a felengedés vízzel. Hogy tuti jó legyen, forró vízzel kell felönteni (vigyázva a gőzre), így elkerüljük, hogy a tészta szétázzon.
Mehet vissza hozzá a szalonna,+ kolbász, paprika, paradicsom, fűszerek, s kb. 20 perc múlva kész.
Remélem segítek annak, akinek eddig nem sikerült eddig ezt megfőzni!
Kiki! Gratulálok a szép ételhez, jó főzőcskét továbbra is!
Üdv. Peti

Mettácska
Mettácskacs, 2013-05-30 18:24

Drága Kiki!!!
Köszönet ezért a zseniális receptért!
Most lett kész, házi szalonnával és kolbásszal csináltam! Nagyon finom lett! :)

Zizza2
Zizza2h, 2013-03-18 15:00

Elkészítettem ezt az ételt, és igazán nagy dicséretet kaptam. Igazi "pasis" kaja. Apa díjazta:)Köszönöm a receptet.

Aniko1982
Aniko1982k, 2013-02-12 16:34

uristen ilyeneket ne szabadna ennem,de megfoztem es isteni lett!koszi a receptet

Xénia.Dóra
Xénia.Dórasze, 2012-11-14 19:45

Nem vagyok nagy tarhonya-rajongó, de a párom igen...gondoltam meglepem...De én lepődtem meg, mert ez valóban nagyon jó. Köszönöm!

madar75
madar75k, 2012-07-17 08:22

Megcsináltam és isteni lett. Annyit változtattam, hogy a kockatészta nem került bele, viszont annyival több tarhonya. Köszi a receptet.

miklosi.julcsi
miklosi.julcsip, 2012-06-22 08:00

No, ezt ma kipróbálom! Istenien néz ki. Ebből mekkora adag lesz? Ha esetleg nem fogyna el ma, amit nem hiszek: másnap is jó? Köszönöm, majd megírom a hatást.

miklosi.julcsi
miklosi.julcsiszo, 2012-06-23 12:09

Köszönöm, tegnap este elkészítettem, még az örökösen válogatós lányom is evett belőle két tányérrel, két(!) szendvics után, vacsorára. :) Még soha nem ettem és hallottam erről az ételről, isteni finom, rendszeresen el fogom készíteni.

betti46
betti46k, 2012-05-22 17:40

Kedves Kiki!
Elkészítettem az ételt,isteni lett!A bacon helyett házi sonkát raktam bele.
Kovászos uborkával tálaltam.
Köszönöm a receptet!
Üdv:Betti

Juba82
Juba82szo, 2012-03-31 14:17

Krisztina!

Köszi,hogy megosztottad velünk ezt a receptet!!Valami mennyei!A gyerekek és apa is teljesen oda voltak érte,pedig tényleg válogatós brigád!!Nagyon ízlett mindenkinek,gyakran meg fogom csinálni!:)

encuska806
encuska806cs, 2012-03-15 21:27

annnnyira finom, nagyon szereti az egész család!!!:) Köszi a receptet!!

holdpillango
holdpillangoszo, 2012-03-10 11:55

Kollégista vagyok, és csütörtökön beszereztem a hozzávalókat, és elkészítettem ezt az ételt. Hihetetlen finom lett, a barátom is csak úgy ette! :) Ez volt az első olyan ételt, amit teljesen egyedül csak én készítettem el. :) Köszönöm! :)

Alkonyat
Alkonyatv, 2012-02-26 14:27

Szia!
Ma megcsináltam ebédre.Isteni finom volt!!!!!!!!!!!Mindent beletettem amit írtál.
Meg se bírunk mozdulni úgy jó laktunk. :-)
Még nagyon sokszor megfogom csinálni!Köszönöm a receptet!

mefi
mefik, 2011-12-20 17:52

Én tésztát, meg bacont nem teszek bele, de egyszerűen imádom ezt a receptet! Nagyon finom. Köszönöm a receptet. :)

zabola
zabolav, 2011-11-27 18:08

Én a már megpirított tarhonyával együtt dinsztelem a krumplit és a paprikát, paradicsomot kis ideig, majd erre teszem az őröl tpaprikát. Jó bele egy pici karfiol és/vagy brokkoli!

evelyn2e
evelyn2eszo, 2011-11-26 16:46

Kedves Kiki!

én emiatt a recept miatt regisztráltam a nosalty-ra, h elmondhassam mennyire finom volt a mai ebédünk, mivel ezt a pásztortarhonyát készítettem el :D
nagyon köszi! még sokszor fogom elkésziteni!
evelyn

katamolly
katamollyp, 2011-07-01 09:04

Most fő, az illata isteni, már alig várom az ebédet... Na meg hát az sem utolsó szempont, hogy két kisgyerek mellett könnyű elkészíteni. Köszi a receptet!

orsolya77
orsolya77cs, 2011-06-09 17:19

Én ma elkészítettem. Mit is mondhatnék? Ez fenomenálisan finom lett :) Megfogom csinálni a családomnak és a barátomnak is :) Köszönöm a receptet!

borzaska26
borzaska26szo, 2011-04-30 08:59

Nekem sajnos nem sikerült,pedig nem vagyok kezdő.Az étel maga finom lett,csak az edényben "kopogtak" a burgonyadarabkák,sajnos szinte nyersek maradtak,pedig apróra vágtam (úgy látszik nem eléggé).Kihalászgattam őket (nem volt könnyű),most külön edényben továbbfőzöm....vendégeim vannak,hátha sikerül helyerepofoznom ezt az ételt

Szandra83
Szandra83szo, 2011-04-09 18:21

Köszi a receptet, nagyon finom.
Egyszerü és gyorsan el lehet készitenni.

Mea21
Mea21cs, 2011-03-24 22:10

Fantasztikus ez a recept,elkészítettem (pici változtatással) és isteni finom lett!!!! Köszi!!!:)

kobeus
kobeuscs, 2011-02-03 10:52

Tegnap megcsináltuk, egyszerű, gyors és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

zozibácsi
zozibácsih, 2010-09-13 18:09

Kezdő "kukta" vagyok! Sokadszorra csinálom, és mind a családom, mind a kollégáim nagyon kedvelik!
Tésztát nem szoktam bele rakni, de így is kitűnő! Köszönöm!!!!

mgarda
mgardaszo, 2010-08-14 21:00

Ezt ma megcsináltam, és nagyon karaj lett :D
Az asszony szerint sosem főztem még ilyen finomat:))
Amúgy bacon helyett én is inkább császárt használtam.

Legfrissebb cikkek

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót kedden Budapesten nevezték meg.
Mi az a sous vide?
Mi az a sous vide?
Mostanában egyre többet hallunk a sous vide-olásról. Mi ez, és miért jó? Most elmondjuk.
Top 9 halas étel 450 kalória alatt
Top 9 halas étel 450 kalória alatt
Sokan készítenek halételeket is az ünnepi időszakban. Válogassunk változatosan a kínálatból  és bátran tekintsünk túl a halászlén és a rántott hekken!
831