r
Nosalty Logó

Pástétom levesben főtt marhából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Pástétom levesben főtt marhából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3244 micro
Összesen 1227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A maradék leveshúst szálkákra szedjük, vagy apróra vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
  3. Összekeverjük a hagymát a hússal és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. Rászórjuk a lisztet, azt is elkeverjük, borsot darálunk rá, sózzuk.
  5. Majd hozzákeverjük három tojássárgáját.
  6. Legvégül a kemény habbá vert fehérjét.
  7. Hosszúkás formában, forró sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15874
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Ajánló

Spenótot ettünk hozzá, de bármilyen főzelékhez jól passzol. Hidegen is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pástétom levesben főtt marhából
Harmathy Ildikó 313 recept

Vadasmártást készítettem a levesben főtt zöldségekből a hús mellé, ami a krumpligombóccal együtt hiánytalanul el is fogyott. Maradt egy kevés hús viszont, önálló ételnek kevés, pástétom lett belőle. A cérnametélt 2 kanálnyi maradékát is hozzákevertem, ha zöldség maradt volna, azt is hozzákevertem volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek