r
Nosalty Logó

Pasta alla Norma - padlizsánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mátyás Evelin
Pasta alla Norma - padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2130 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 534 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 2130 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt kb. 1,5 cm kockára vágjuk (nem hámozzuk meg).
  2. Megsózzuk, szűrőbe tesszük, tányért teszünk a tetejére, és valamilyen nehezéket, hogy a lé, amit kiereszt, le tudjon csepegni (kb. 1 óran keresztül így hagyjuk).
  3. A fokhagymát meghámozzuk, és 2 ek olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, míg a paradicsom és a fokhagyma szét nem fő, paszírozhatjuk, úgy simább lesz a szósz. Amikor a tűzről levettük, hozzáadjuk a felvágott bazsalikom felét.
  4. A padlizsánt lemossuk folyó, hideg víz alatt, majd tiszta konyharuhára rakva, felitatjuk a vizet.
  5. A maradék olajon aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószhoz. (én kirakom előszor konyhai papírtőrlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és csak aztán keverem a paradicsomhoz).
  6. A tésztát sós vízben kb. 8 percig főzzük.
  7. Leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomos, padlizsános szósszal.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt, sós ricottával (vagy más sós sajttal) és a megmaradt bazsalikommal.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6138
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Könnyű húsmentes tésztarecept. Ha esetleg nem találnánk sós ricottát, bármilyen sósabb soványsajt megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátyás Evelin 2 recept

Eredeti szicíliai recept. Nevet a legenda szerint Vincenzo Bellini olasz zeneszerző Norma című operájáról kapta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek