Párolt vöröskáposzta recept

1 adag
126
kcal
Párolt vöröskáposzta
Párolt vöröskáposzta
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Márton-napi újborkóstolás kihagyhatatlan szereplője, igaz, hogy csupán „mellékes” ez a szerep, azonban a sült kacsát nélküle elképzelni sem tudom.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sült kacsacombhoz illik.

receptjellemzők

kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: Márton-nap
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Dinsztelt vöröskáposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát a külső leveleitől megszabadítjuk, félbevágjuk, torzsáját kiszedjük és legyaluljuk, majd enyhén besózzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, ezután a cukor felét karamelizáljuk.
  3. Rátesszük a káposztát, alaposan beleforgatjuk az olajba.
  4. Az ecetet és a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  5. Fedő alatt, időnként kevergetve puhára pároljuk. Közben a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát is hozzákeverjük a káposztához. (Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 161 366
elküldve: 16
receptkönyben: 1 353
elkészítve: 46/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Guszti

Mióta szakács: 2007.11.26.
6 recept

Hozzászólások (25)

BejJaki
BejJakik, 2013-01-29 19:16

Nagyon finom lett! Foleg a fahej tette igazan erdekesse az izet. En meglocsoltam egy kis vorosborral is. Koszonom a receptet!

edcsika
edcsikah, 2011-12-26 13:30

Én alma és fahéj nélkül készítettem, de így is hibátlan lett.
Köszönöm a receptet:)

szandokan
szandokanszo, 2011-12-24 15:57

A karácsonyi libánkhoz(saját nevelés) a recepted szerint készitettem a káposztát! Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet! Szép karácsonyt!

vritus
vrituscs, 2011-11-10 21:15

Én sütőben sütöm a 'párolt' káposztát, egy tetejével leborított jénaiban. Nagyon finom és nem kell felette állni, csak középidőben egyszer átforgatni.

Csabi57
Csabi57cs, 2011-10-13 09:30

Sziasztok!! Tegnap elkészítettem a leírtak szerint. Pompás - csak dicsérni tudom a kitalálóját. A kacsát nem ették olyan lendülettel , mint a párolt vkáposztát.Még egyszer köszi a receptet.

andrasnelukacs
andrasnelukacsk, 2011-09-27 21:53

Már ne is haragudjatok meg, de a piros káposzta párolás nélkül a legfinomabb.-legalábbis szerintünk.

Jafar
Jafarcs, 2011-02-03 14:20

Sziasztok!
Én hurkához,és pecsenyéhez készítem.Kíváncsi vagyok,az illata egyenlőre mennyei! :))

Mark21
Mark21szo, 2011-01-15 13:02

Sziasztok, a fahéj és a kömény nem zárja ki egymást. Sőt, mi egy kis szegfűszeget vagy szegfűborsot is szoktunk bele tenni (de azt teatojásban).
A legjobb, ha a bő csipetnyi köménymagot egy vágódeszkán egy csepp olajban (így nem pattan el és az aromák is jobban kijönnek) frissen felvágjuk és úgy adjuk hozzá. Így nem harap rá senki és az íze pedig benne lesz. És persze a Márton napi liba és a karácsonyi kacsák után a januári disznótorosoknak is isteni kísérője!

lizabennet
lizabennetcs, 2010-12-23 10:25

Sziasztok, tegnap ez volt a menü csak egy kanál ecettel és fél üveg sörrel..isteni! Kacsacomb is jól sikerült, sörben párolva, a zsírjában sült krumplival...

Szatyi
Szatyiszo, 2010-11-13 17:56

Sziasztok!Én is köménnyel csinálom és tálaláskor teszek rá tejfölt(erdélyi szokás)!Próbáljátok ki,megéri:-)

rolvisa
rolvisacs, 2014-01-09 12:26

Nálam sem maradhat ki a kömény. A torzsáját nem vágom ki, mert azzal együtt könnyebb gyalulni, nem esnek szét a levelek. Ezt csak a kezdő háziasszonyok miatt írtam.

dagikajozó
dagikajozók, 2010-10-05 13:11

Sziasztok!
Én őrölt köménnyel szoktam csinálni, fahéjjal még nem próbáltam. Nagyon bejön a családomnak

Szandra83
Szandra83szo, 2010-08-21 05:50

Szia Guszti!

Tegnap megcsináltam ésnagyon jo lett. Nagyon szeretem magába is, de az igazi szerintem kacsával.
Mind kettöt elöször csináltam és NAGY sikere lett.
Nagyon jo az izesités ahogy leirtad :-))
Köszi Szandra

anucika
anucikah, 2009-12-14 20:07

Kedves durcs lehet ezt vegyesen is csinálni fehér és lila káposztából is nagyon finom probáld ki

durcs
durcsszo, 2009-11-21 01:54

Oké : ) Köszönöm! (Jobban bejön a lila verzió, csak sajnos régóta fonnyadozik a hűtőben egy fehér káposzta, és valamit csak kéne kezdeni vele... De legkésőbb karácsonykor lesz lila is!)

durcs
durcscs, 2009-11-19 11:06

Ugyanez a recept alkalmazható fehér káposztára is??

kocsmáros
kocsmároscs, 2009-11-12 22:04

Naná hogy a kacsa-libacombokhoz én is készitettem lila káposztát. bevallom, én kicsit "ressen" szeretem, ami nem találkozik a vendégek izlésével, mert a legtöbben inkább nagyon puhán szeretik.
almával még nem csináltam, majd kipróbálom.
az egészben az utálatos a reszelés....

Manna
Mannah, 2009-04-27 22:11

Nálunk ez dec.25-i ebéd. Kacsacomb,párolt vöröskáposzta,krumpli :)
Egyik évben sikerült elég rendesen odaégetni,azóta van a mélyhűtőben mirelitkáposzta,hátha megint baleset történik és nehogy kápi nélkül maradjunk. Szerencsére eddig nem volt rá szükség :D

Rita
Ritak, 2008-11-18 20:43

Sziasztok, Németországban (Északon, Rostock környékén) nagyon sok sülthöz ez a köret, de baromi finom! Nekünk magyaroknak kicsit szokatlan, az tuti.
Sok szószt is használnak, és higgyjétek el, ez a párolt káposzta a legfinomabb sült csülökhöz burgonyapürével...!

Legfrissebb cikkek

Brownie csupán két hozzávalóból
Brownie csupán két hozzávalóból
A brownie ma már népszenvedély, nemcsak Észak Amerikában, hanem itt, a mi kis országunkban is. Tudj meg mindent erről a süteményről!
Tízórai nélkül soha!
Tízórai nélkül soha!
Hajlamosak vagyunk lebecsülni a tízórai jelentőségét, ami felnőttként sem helyes, de a fejlődő gyerek-szervezet tekintetében egyenesen vétek. Lássuk, miért!
Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
126