Párolt vöröskáposzta recept

Kalória?
Párolt vöröskáposzta
Párolt vöröskáposzta
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Márton-napi újborkóstolás kihagyhatatlan szereplője, igaz, hogy csupán „mellékes” ez a szerep, azonban a sült kacsát nélküle elképzelni sem tudom.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sült kacsacombhoz illik.

receptjellemzők

kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: Márton-nap
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Dinsztelt vöröskáposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát a külső leveleitől megszabadítjuk, félbevágjuk, torzsáját kiszedjük és legyaluljuk, majd enyhén besózzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, ezután a cukor felét karamelizáljuk.
  3. Rátesszük a káposztát, alaposan beleforgatjuk az olajba.
  4. Az ecetet és a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  5. Fedő alatt, időnként kevergetve puhára pároljuk. Közben a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát is hozzákeverjük a káposztához. (Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 174 219
elküldve: 19
receptkönyben: 1 429
elkészítve: 75/106
Facebookon megjelent: -

szakács

Guszti

Mióta szakács: 2007.11.26.
6 recept

Hozzászólások (28)

Boguli
Boguli h, 2015-03-02 13:18

Általában azokat a recepteket szoktam kimenteni, amiről elkészítés után az a benyomásom: ezt anyósomnak is fel merném tálalni. Bár a fahéjat nemes egyszerűséggel kifelejtettem belőle, nagyon finom lett, és ki is mentettem! Köszönöm a receptet!

makutyi
makutyi k, 2014-11-11 19:46

Nem igazán tetszett a színe a képen, végül mégis erre esett a választásom. És nagyon szerencsés vagyok. Tökéletes recept, pont ezt kerestem. Köszönöm.

picurka19
Husi / picurka19 sze, 2014-08-27 14:32

Kedves Guszti!
Köszönöm szépen a receptet, isteni finom főtt ki belőle!!! :)

BejJaki
BejJaki k, 2013-01-29 19:16

Nagyon finom lett! Foleg a fahej tette igazan erdekesse az izet. En meglocsoltam egy kis vorosborral is. Koszonom a receptet!

edcsika
edcsika h, 2011-12-26 13:30

Én alma és fahéj nélkül készítettem, de így is hibátlan lett.
Köszönöm a receptet:)

szandokan
szandokan szo, 2011-12-24 15:57

A karácsonyi libánkhoz(saját nevelés) a recepted szerint készitettem a káposztát! Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet! Szép karácsonyt!

vritus
vritus cs, 2011-11-10 21:15

Én sütőben sütöm a 'párolt' káposztát, egy tetejével leborított jénaiban. Nagyon finom és nem kell felette állni, csak középidőben egyszer átforgatni.

Csabi57
Csabi57 cs, 2011-10-13 09:30

Sziasztok!! Tegnap elkészítettem a leírtak szerint. Pompás - csak dicsérni tudom a kitalálóját. A kacsát nem ették olyan lendülettel , mint a párolt vkáposztát.Még egyszer köszi a receptet.

andrasnelukacs
andrasnelukacs k, 2011-09-27 21:53

Már ne is haragudjatok meg, de a piros káposzta párolás nélkül a legfinomabb.-legalábbis szerintünk.

Jafar
Jafar cs, 2011-02-03 14:20

Sziasztok!
Én hurkához,és pecsenyéhez készítem.Kíváncsi vagyok,az illata egyenlőre mennyei! :))

Mark21
Bloemcake / Mark21 szo, 2011-01-15 13:02

Sziasztok, a fahéj és a kömény nem zárja ki egymást. Sőt, mi egy kis szegfűszeget vagy szegfűborsot is szoktunk bele tenni (de azt teatojásban).
A legjobb, ha a bő csipetnyi köménymagot egy vágódeszkán egy csepp olajban (így nem pattan el és az aromák is jobban kijönnek) frissen felvágjuk és úgy adjuk hozzá. Így nem harap rá senki és az íze pedig benne lesz. És persze a Márton napi liba és a karácsonyi kacsák után a januári disznótorosoknak is isteni kísérője!

lizabennet
lizabennet cs, 2010-12-23 10:25

Sziasztok, tegnap ez volt a menü csak egy kanál ecettel és fél üveg sörrel..isteni! Kacsacomb is jól sikerült, sörben párolva, a zsírjában sült krumplival...

Szatyi
Szatyi szo, 2010-11-13 17:56

Sziasztok!Én is köménnyel csinálom és tálaláskor teszek rá tejfölt(erdélyi szokás)!Próbáljátok ki,megéri:-)

rolvisa
Olgis / rolvisa cs, 2014-01-09 12:26

Nálam sem maradhat ki a kömény. A torzsáját nem vágom ki, mert azzal együtt könnyebb gyalulni, nem esnek szét a levelek. Ezt csak a kezdő háziasszonyok miatt írtam.

dagikajozó
dagikajozó k, 2010-10-05 13:11

Sziasztok!
Én őrölt köménnyel szoktam csinálni, fahéjjal még nem próbáltam. Nagyon bejön a családomnak

Szandra83
Szandra83 szo, 2010-08-21 05:50

Szia Guszti!

Tegnap megcsináltam ésnagyon jo lett. Nagyon szeretem magába is, de az igazi szerintem kacsával.
Mind kettöt elöször csináltam és NAGY sikere lett.
Nagyon jo az izesités ahogy leirtad :-))
Köszi Szandra

anucika
anucika h, 2009-12-14 20:07

Kedves durcs lehet ezt vegyesen is csinálni fehér és lila káposztából is nagyon finom probáld ki

durcs
Durcsó / durcs szo, 2009-11-21 01:54

Oké : ) Köszönöm! (Jobban bejön a lila verzió, csak sajnos régóta fonnyadozik a hűtőben egy fehér káposzta, és valamit csak kéne kezdeni vele... De legkésőbb karácsonykor lesz lila is!)

kocsmáros
Bloemcake / kocsmáros cs, 2009-11-12 22:04

Naná hogy a kacsa-libacombokhoz én is készitettem lila káposztát. bevallom, én kicsit "ressen" szeretem, ami nem találkozik a vendégek izlésével, mert a legtöbben inkább nagyon puhán szeretik.
almával még nem csináltam, majd kipróbálom.
az egészben az utálatos a reszelés....

Manna
Bloemcake / Manna h, 2009-04-27 22:11

Nálunk ez dec.25-i ebéd. Kacsacomb,párolt vöröskáposzta,krumpli :)
Egyik évben sikerült elég rendesen odaégetni,azóta van a mélyhűtőben mirelitkáposzta,hátha megint baleset történik és nehogy kápi nélkül maradjunk. Szerencsére eddig nem volt rá szükség :D

Rita
Bloemcake / Rita k, 2008-11-18 20:43

Sziasztok, Németországban (Északon, Rostock környékén) nagyon sok sülthöz ez a köret, de baromi finom! Nekünk magyaroknak kicsit szokatlan, az tuti.
Sok szószt is használnak, és higgyjétek el, ez a párolt káposzta a legfinomabb sült csülökhöz burgonyapürével...!

122