r
Nosalty Logó

Párolt-sült karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Párolt-sült karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiol leveleit levagdossuk, még a felesleges torzsát is óvatosan kivagdossuk egy éles késsel. Alaposan leöblítjük folyó víz alatt, lecsepegtetjük.
  2. Egy nagy fazékba belerakjuk a párolóbetétet, és annyi vizet öntünk alá, ha belerakjuk a karfiolt, akkor ne álljon a vízben. Lefedjük, és a vizet felforraljuk. Amikor forr, belerakjuk a karfiolt, lefedjük. Közepes lángon 20 percig pároljuk. Fontos, hogy jól záródó fedő legyen a fazékon, hogy ne párologjon el a víz/gőz az edényből. Ha szükséges, fedjük le konyharuhával.
  3. Rakjuk egy pités tálba a félkész karfiolt, sózzuk alul-felül. Keverjük össze a majonézt a mustárral, és keverjük hozzá a reszelt sajtot is. Kenjük rá a karfiolra egyenletesen. A vajból vágjunk vékony szeleteket, és itt-ott nyomkodjuk rá a sajtos majonézre.
  4. Rakjuk forró sütőbe, ahol 30 percig sütjük, vagy amíg szépen megpirul.
  5. Azóta elkészítettem már csak a majonéz és mustár keverékével bekenve, úgy is finom. Azoknak ajánlom, akik nem ehetnek tejtermeket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6904
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam, hogy milyen köretet készítsek, így körülnéztem a neten, hogy ötletet merítsek. Nagyon jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek