r
Nosalty Logó

Párolt káposzta aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Párolt káposzta aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 676 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 57 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5854.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    4895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    5559 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 676 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk félbe, szedjük ki a torzsáját, és a fejet szeleteljük fel vékonyan, szórjuk meg a sóval, hagyjuk állni.
  2. A hagymát vágjuk félbe, aztán szeleteljük fel.
  3. Egy nagyobb lábasban kezdjük el hevíteni a zsiradékot, ha elolvadt, tegyük rá a hagymát, pirítsuk 1 percig, és ekkor tegyük rá a mézet is. Ha köménnyel is ízesítjük, akkor azt is most adjuk hozzá. Karamellizáljuk további 1-1,5 percig a keveréket, vigyázzunk, hogy a hagyma ne égjen meg.
  4. A vízbe öntsük bele az ecetet, majd így adjuk a mézes hagymához, forraljuk fel a levet.
  5. Tegyük a lábasba a káposztát, keverjük meg, és így főzzük 20 percig, ekkor adjuk hozzá az aszalt szilvát, így főzzük további 20 percig. (Vagy amíg a káposzta kellően meg nem puhul.)
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 48247
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párolt káposztát a legkülönfélébb módon értelmezik az emberek: van aki lé nélkül készíti, inkább csak pirítja, van aki ecetesen rövid lével, van aki hosszú lével készíti, van aki édesebben, van aki sósabban... De bárhogyan is készül, remek kísérője/körete a sült húsoknak. Ez a recept dédmamámtól származik, csak egy kicsit tovább lett gondolva - ő még cukorral készítette -, mindezzel együtt azt hiszem kiállta az idők próbáját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek