Párolt csirkemell cékla körettel recept

Párolt csirkemell cékla körettel
Párolt csirkemell cékla körettel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben nagyon sok cékla terem, így nyár közepétől márciusig tudjuk enni ezt a nagyszerű köretet párolt húsokhoz. Végtelenül egyszerű, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt csirkemell céklával, párolt csirkemell párolt céklával, sütőben párolt csirkemell gyömbéres cékla körettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filéket kettévágjuk, sózzuk, és egy margarinnal bőven kikent sütőtálba tesszük. A húsok tetejét megszórjuk majoránnával és kakukkfűvel. Aláöntünk kb. fél dl vizet. Alufóliával szorosan beborítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 percig hagyjuk a sütőben, míg puhára párolódik. Addig elkészítjük a köretet.
  2. A céklákat alapos mosás után meghámozzuk, és fél cm széles karikákra vágjuk. A karikákat fél centis szeletekre aprítjuk.
  3. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanálnyi margarint, és beledobjuk a cékla hasábokat. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a gyömbért, majd jól átsütjük a margarinban.
  4. Kb. fél dl vizet öntünk alá, és takarék lángon sütjük-pároljuk. A céklát nem szabad teljesen puhára főzni, ropogósnak kell maradnia.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x50 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 002
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
262 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea sze, 2014-01-08 19:47

Szia!
Még nem próbáltam. Valószínű úgy is finom lenne. A gyömbér és a bors adja a köret különleges ízét. Legközelebb megpróbálom olívaolajjal. Kíváncsi vagyok...

cipo
cipo sze, 2014-01-08 17:48

A céklához nem lenne jobb vaj vagy olívaolaj.

Legfrissebb cikkek

Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
A világ háziasszonyai együtt imádkoztak azért, hogy az egykori elnökfeleség veteményeskertje az új First Lady érkezésével is kiemelt figyelmet és gondozást kapjon.
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy a szükségesnél többet fogyasztunk, az élelmiszerek jelentős része pedig a szemétbe kerül.
235