Párolt csirkemell cékla körettel recept

Párolt csirkemell cékla körettel
Párolt csirkemell cékla körettel
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben nagyon sok cékla terem, így nyár közepétől márciusig tudjuk enni ezt a nagyszerű köretet párolt húsokhoz. Végtelenül egyszerű, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt csirkemell céklával, párolt csirkemell párolt céklával, sütőben párolt csirkemell gyömbéres cékla körettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filéket kettévágjuk, sózzuk, és egy margarinnal bőven kikent sütőtálba tesszük. A húsok tetejét megszórjuk majoránnával és kakukkfűvel. Aláöntünk kb. fél dl vizet. Alufóliával szorosan beborítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 percig hagyjuk a sütőben, míg puhára párolódik. Addig elkészítjük a köretet.
  2. A céklákat alapos mosás után meghámozzuk, és fél cm széles karikákra vágjuk. A karikákat fél centis szeletekre aprítjuk.
  3. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanálnyi margarint, és beledobjuk a cékla hasábokat. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a gyömbért, majd jól átsütjük a margarinban.
  4. Kb. fél dl vizet öntünk alá, és takarék lángon sütjük-pároljuk. A céklát nem szabad teljesen puhára főzni, ropogósnak kell maradnia.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x50 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 787
elküldve: 0
receptkönyben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
80 recept

Hozzászólások (2)

DeákAndrea
DeákAndreasze, 2014-01-08 20:47

Szia!
Még nem próbáltam. Valószínű úgy is finom lenne. A gyömbér és a bors adja a köret különleges ízét. Legközelebb megpróbálom olívaolajjal. Kíváncsi vagyok...

cipo
ciposze, 2014-01-08 18:48

A céklához nem lenne jobb vaj vagy olívaolaj.

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
262