Párolt csirkemell cékla körettel recept

1 adag
235
kcal
Párolt csirkemell cékla körettel
Párolt csirkemell cékla körettel
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben nagyon sok cékla terem, így nyár közepétől márciusig tudjuk enni ezt a nagyszerű köretet párolt húsokhoz. Végtelenül egyszerű, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt csirkemell céklával, párolt csirkemell párolt céklával, sütőben párolt csirkemell gyömbéres cékla körettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filéket kettévágjuk, sózzuk, és egy margarinnal bőven kikent sütőtálba tesszük. A húsok tetejét megszórjuk majoránnával és kakukkfűvel. Aláöntünk kb. fél dl vizet. Alufóliával szorosan beborítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 percig hagyjuk a sütőben, míg puhára párolódik. Addig elkészítjük a köretet.
  2. A céklákat alapos mosás után meghámozzuk, és fél cm széles karikákra vágjuk. A karikákat fél centis szeletekre aprítjuk.
  3. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanálnyi margarint, és beledobjuk a cékla hasábokat. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a gyömbért, majd jól átsütjük a margarinban.
  4. Kb. fél dl vizet öntünk alá, és takarék lángon sütjük-pároljuk. A céklát nem szabad teljesen puhára főzni, ropogósnak kell maradnia.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x50 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 152
elküldve: 0
receptkönyben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
87 recept

Hozzászólások (2)

DeákAndrea
DeákAndreasze, 2014-01-08 20:47

Szia!
Még nem próbáltam. Valószínű úgy is finom lenne. A gyömbér és a bors adja a köret különleges ízét. Legközelebb megpróbálom olívaolajjal. Kíváncsi vagyok...

cipo
ciposze, 2014-01-08 18:48

A céklához nem lenne jobb vaj vagy olívaolaj.

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin, csodálatos és illatos sütemények. Így kezdődik nálunk az új tanév. Citromot teszünk mindenbe!
235