r
Nosalty Logó

Párolt csirke bármihez

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Párolt csirke bármihez
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3396 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 354 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    7461 micro
  • β-karotin
    20377 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3689 micro
Összesen 2118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és tisztított csirkét feldaraboljuk, enyhén besózzuk.A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. Az almát és a hagymát 6-8 cikkre, a paprikákat félbe.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat megforgatjuk benne, hogy egy kis kérget kapjon. Kb. 1-1 percet oldalanként.
  3. A kiszemelt tepsibe vagy jénaiba tesszük, megszórjuk afűszerekkel, és elhelyezzük közte a zöldségeket.
  4. Töltünk alá fél dl vizet, és lefedjük alufóliával. Közepes hőfokon pároljuk. Félidőben megforgatjuk, és ha kell, pótoljuk a vizet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 37892
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Többféle körettel fogyasztható. A vele párolt zöldségeken kívül párolhatunk még külön másik finomságot is mellé, pl.: kukorica, zöldborsó, zöldbab, spárga stb. Így igazi fogyis fogás. :-) Bármilyen mártással vagy szósszal is kitűnő, már kipróbáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az elkészítést a szükség hozta így, vízhiány lépett a terveim útjába, ezért újratervezés lett. Mivel a leveshez már előkészítettem a zöldségeket, és nem akartam kidobásra ítélni, felhasználtam ebben a formában. Nem bántam meg. Kellemes, finom husis étel készült belőle az együtt párolódott zöldségekkel és külön még vajban párolt vegyeszöldség körettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek