r
Nosalty Logó

Parmezános saláta mandulás rántott hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Judit13
Parmezános saláta mandulás rántott hússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Rántott hús

Saláta

Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Rántott hús

Saláta

Összesen 5764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Rántott hús

Saláta

Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    488.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5931.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    5774 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    4036 micro
Összesen 5764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Rántott hús

Saláta

Elkészítés

Rántott hús

  1. A húst megtisztítjuk, és tetszés szerinti szeletekre/darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni. (De legalább 1-2 órán keresztül szükséges állni hagyni, hogy finom íze legyen.)
  2. A hús szeleteket bepanírozzuk: tönkölybúza liszt, a felvert tojások, zsemlemorzsa és a mandulapehely.
  3. Megsütjük bő olajban. Oldalanként kb. 4-4 perc.

Saláta

  1. A toast kenyeret kenyérpirítóban megpirítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk, ezalatt megcsináljuk a salátát.
  2. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzárakjuk a zöldsalátát és a megmosott, negyedekre vágott koktélparadicsomot.
  3. Ízlés szerint borsozzuk. Jól összekeverjük.
  4. Ráöntjük az olívaolajat, és rászórjuk a parmezán sajtot. Ezzel is jól összekeverjük.
  5. A megtisztított fokhagymával a már langyos toast kenyereket mind két oldalán megkenjük. Várni kell, hogy legalább langyosra kihűljön, mert különben szétmorzsálódik. Kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk a kenyeret. Ezekkel a kenyér kockákkal megszórjuk a salátát tálalásnál.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1480
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános saláta mandulás rántott hússal
Judit13 7 recept

Könnyű és gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd. A rántott húst mindenki szereti. A hagyományos köretek helyett mi imádjuk mellé ezt a salátát. A hagyma és a fokhagyma miatt vendégségbe utána nem érdemes menni :)

Hozzávalók

Rántott hús

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?