r
Nosalty Logó

Parmezános fokhagymás stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parmezános fokhagymás stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 967 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2898 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 354 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 967 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9721 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2898 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Jól gyúrjuk össze. Fél órát pihentessük hűtőben.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk kb fél centi vastagra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

tetejére

  1. Tegyük egy kis tálkába a vizet, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és tegyük félre. Ezt jó még a tésztagyúrás előtt elkészíteni.
  2. A tésztát kenjük meg a felvert tojással, derelyevágóval vágjuk fel, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.
  4. Miután megsült még forrón megkenjük a fokhagymás vízzel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2579
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a sajtos stanglit kiskorom óta. Mindig is a mamaféle volt a befutó. Aztán később ettem ehhez hasonlót 12-13 éves koromban, amikor a házunk előtt lévő nagy tó újra be tudott fagyni, és még a környező településekről is oda jöttek korcsolyázni. A szüleim egyik barátja hozott ilyet, azonban annak annyira omlós volt a tésztája, és a fokhagymás kencével isteni volt. A mai napig nem tudtam hasonlót készíteni, de amikor ezt a változatot készítem, mindig eszembe jut a korcsolyázás, a forralt bor íze... remek :)

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek