Parmezános burgonyagratin recept

Parmezános burgonyagratin
Parmezános burgonyagratin
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű, finom, krémes köret.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült krumpli, gratinírozott burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A burgonyát megmossuk, nem hámozzuk, majd egy fedeles tűzálló formába gyaluljuk. Hozzágyaluljuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a parmezán felét.
  2. Hozzáöntjük a tejszínt és az olajat. Sóval, borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel fűszerezzük, jól elkeverjük.
  3. Lefedjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, megszórjuk a maradék parmezánnal, és további 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 763
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1847 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

483