r
Nosalty Logó

Parmezános bundában sült csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Parmezános bundában sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 663 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3413 mg
  • Nátrium
    2136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 2651 kcal
  • 21% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd miután papírtörlőn szárazra töröltük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Előkészülünk a bundázáshoz: a lisztet egy tálba szitáljuk, a tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kevés sót. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés ásványvízzel hígítsuk.
  3. A magokat keverjük össze alaposan a zsemlemorzsával.
  4. A csirkemelleket a szokásos módon bepanírozzuk, majd kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a husik tetejét vékonyan olajozzunk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 224
  • Össznézettség: 12106
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános bundában sült csirkemell
A kis gasztronauta 142 recept

Most először próbáltam ki a rántott hús sütőben sütött változatát, és nem csalódtam! Nem száradt ki a hús, finom szaftos marad, arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. Tálaljuk burgonyapürével és friss zöldsalátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek