r
Nosalty Logó

Parmezános borsókrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Parmezános borsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    2121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3218 micro
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3180.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2581 micro
  • β-karotin
    8483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12874 micro
Összesen 931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott zöldborsónk van, akkor leforrázzuk, majd elöntjük a levét, mely magába szívta a kellemetlen fagyasztott ízt. Majd 1 l vízben odatesszük főni.
  2. A sárgarépát, a zellert és a hagymát összepároljuk az olívaolajon. Majd hozzáadjuk a fokhagymát. Végül hozzáadjuk az olajon összepárolt egyveleget a zöldborsóhoz, megsózzuk és forrástól számítva 10-15 perc alatt készre főzzük.
  3. Amint megfőtt levesünk, leszűrjük, és megtartjuk a levét, mert ezzel fogjuk hígítani tetszés szerint, miután összeturmixoltuk a leves sűrűjét.
  4. Végül ha még szükséges sózzuk, borsozzuk levesünk, hozzáadjuk a tejfölt, a parmezánt és a felaprított kaprot. Jól összekavarjuk, és máris kész a finom krémlevesünk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5104
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

Egy szelet finom pirított kenyér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános borsókrémleves
Csutak Enikő 82 recept

Azon kívül, hogy szembetűnően klorofilldús, rendkívül egészséges; a parmezán pedig kihangsúlyozza levesünk igazi krémességét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!