r
Nosalty Logó

Pármai sonkás parmezán puffancsok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Pármai sonkás parmezán puffancsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    49126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 297 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246931 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    245628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37699.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    37500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy vastag falú lábasban, lassú tűzön felmelegítjük a vajat a vízzel. Amikor a vaj elolvadt, nagyobbra állítjuk a lángot és felforraljuk a folyadékot.
  2. A tűzről lehúzva fakanállal hozzákeverjük az átszitált lisztet és a sót. Addig kevergetjük, míg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Lapos tányérra vagy valamilyen tálra terítjük és hűlni hagyjuk.
  3. Közben a parmezánt finomra reszeljük, a sonkát egészen apró darabokra vágjuk, a zsályaleveleket pedig vékony csíkokra.
  4. A kihűlt tésztát visszatesszük a lábasba, vagy egy tálba, egyesével hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig keverjük, míg sima, fényes, enyhén lágy masszát nem kapunk.
  5. Ekkor beledolgozzuk a sajtot, a sonkát és a zsályát.
  6. Habzsákba töltjük és kivajazott vagy szilikonlappal bélelt tepsire, körkörös mozdulatokkal, kis (kb. 3 cm átmérőjű) tésztakupacokat nyomunk, helyet hagyva köztük, mert sütés közben kicsit nőni fognak.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Azon melegében kínáljuk. (kb. 30-35 puffancs lesz belőle)
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19626
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég jelent meg Gordon Ramsay-nek ez a könyve, telis-tele szuper jó receptekkel és ötletekkel. Elsőként ezeket a kis parmezán puffancsokat készítettem el belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek