r
Nosalty Logó

Pármai csirke Lizinka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pármai csirke Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3021.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és üvegesre dinszteljük egy evőkanálnyi olajban. Beletesszük az apróra vágott paprikát.
  2. Ezután következnek a bőrös csirkecombok. Fehéredésig sütjük a húst, majd meghintjük pirospaprikával. Sózzuk, és felöntjük forró vízzel. Csirkepörköltet készítünk.
  3. Amíg készül a pörkölt, egy nagy fazékban megfőzzük a makarónit, amit négy részre tördeltünk.
  4. Amikor elkészült a csirkepörköltünk, a combokat egy deszkára szedjük, lefejtjük róla a bőrt. A húst is leszedjük a csontokról, és apró darabokra vágjuk.
  5. A felaprított csirkehúst rátesszük a kész, leszűrt makarónira.
  6. A visszamaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és egy felvert tojást. Ezt ráborítjuk a makarónira, majd ráhintjük a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sajtból egy keveset félreteszünk a tetejére.
  7. Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és elegyengetjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben jól átsütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10368
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pármai csirke Lizinka konyhájából
Lizinka_ 590 recept

Laktató, különleges variáció csirkéből készült ételekre. Csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek