r
Nosalty Logó

Párizsi sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pborka
Párizsi sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2113 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4225 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2113 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    2055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4225 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt vékonyra szeleteljük, a szeleteket egyenként kiklopfoljuk. Egy közepes méretű mély tálba helyezzük a szeleteket, összekeverjük az áttört fokhagymával, és felöntjük annyi tejjel (1-1,5 dl), hogy épp ellepje a szeleteket, 2-3 csipet sót adunk hozzá. Kb. 3 órán át hagyjuk puhulni és pácolódni így a húst a hűtőben, ettől kellemes íze lesz. (Amennyiben valaki a klasszikus párizsi szeletet készítené, vagy nem szereti a fokhagymát, ez a tejben pácolás teljesen elhagyható.)
  2. 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejből sűrű, sima palacsintatésztát készítünk, amelyhez 1 kk sót hozzáadunk.
  3. A fokhagymás tejet leöntjük a húsokról (ez akár fel is használható a palacsintatésztához), és most a szeletek mindkét oldalát besózzuk. Egyenként lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd pedig az előkészített palacsintatésztába mártjuk.
  4. Közvetlenül a tésztába mártás után forró olajban, közepes lángon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. A kisült párizsi szeletekről papírtörlővel leitatjuk az olajat.
  5. Főtt rizzsel, esetleg vegyes salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 577
  • Össznézettség: 523534
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pborka 1 recept

Nagyon szeretem a párizsi szeletet, még jobban mint a hagyományos rántott húst, de valahogy mindig megfeledkezem erről, és ritkán készítem. Pedig egyszerű és nagyszerű, és sokkal hamarabb elkészül, mintha panírozni kellene. Úgy jártam egyik nap, hogy elfogyott a saját készítésű zsemlemorzsa, a legközelebbi boltban pedig éppen nem volt készleten, így hát úgy döntöttem, a sertéskarajból most párizsi szelet készül! :) Nagyon jól sikerült, így utólag örülök, hogy újra felfedezhettem ezt a régi kedvencem! A fokhagymás tejben pácolás egyéni szokásom (a rántott húst is így készítem), a hagyományos párizsi szelet a legtöbb helyen e nélkül készül, de nekem így sokkal finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek